Taideyliopistolaiset Sondheimin musikaalisävelmien äärellä

|
Video

Yhdysvaltalainen Stephen Sondheim on mies monen tutun ja rakastetun musikaalin takana. Hänen ansioihinsa kuuluvat muun muassa West Side Story -musikaalin sanoittaminen sekä musikaalit Sweeney Todd, Into the Woods ja A Little Night Music. Sondheim on myös saanut muun muassa Oscar-palkinnon, kahdeksan Tony-palkintoa, kahdeksan Grammyä, viisi Olivier-palkintoa sekä Pulizer-palkinnon. Hän kuuluukin kiistatta tämän ajan merkittävimpiin musikaalivaikuttajiin. 

Taideyliopistossa on tartuttu Sondheimin tuotantoon Teatterikorkeakoulun ja Sibelius-Akatemian yhteisellä musikaalikurssilla, joka käynnistyi syksyllä 2016. Kurssin antia nähdään kolmessa Sondheimin musikaalisävelmistä koostuvassa konsertissa 26.–28. tammikuuta Helsingin Musiikkitalossa. Lavalle nousee sekä Teatterikorkeakoulun että Sibelius-Akatemian opiskelijoita – näyttelijöitä, musiikkikasvattajia, laulumusiikin opiskelijoita ja kapellimestariopiskelijoita.

Tuottaja Anna Jaskiewicz tapasi ohjaaja Jukka Ruotsalaisen ja musiikillisesta valmennuksesta vastanneen Markku Luuppalan. Piipahdimme myös harjoituksissa!

 

Sondheim! Tutustumismatka Stephen Sondheimin tekstiin ja musiikkiin

Esitykset Musiikkitalon Sonore-salissa:
To 26.1. klo 18.30
Pe 27.1. klo 18.30
La 28.1. klo 18.30

Näyttämöllä: Jonnakaisa Risto, Janna Räsänen, Sonja Silvander ja Marko Nurmi (TeaK) sekä Nea Alanko, Iris Hernandez-Toppari, Helena Puukka ja Aurora Marthens (SibA)
Sibelius-Akatemian kapellimestariopiskelijat ja kapuorkesteri
Jukka Ruotsalainen, ohjaus
Atso Almila ja Markku Luuppala, musiikillinen valmennus
Riitta-Liisa Keränen, lauluvalmennus
Marko Hilpo, korrepetiittori

Esityksiin on vapaa pääsy.