Photo: Karoliina Pirkkanen

Kirkontäydeltä vauvaenergiaa!

|
Blog

Marraskuisena keskiviikkona Temppeliaukion kirkko täyttyi vauvaenergiasta Helsingin seurakuntien ja Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen opiskelijoiden Pienelle parasta -konsertissa. Soili Perkiön ja Hannele Huovin johdolla musiikkikasvatuksen ensimmäisen vuoden opiskelijat lauloivat ja soittivat tuttuja lastenlauluja pikkuväelle: mentiin metrolla mummolaan, köröteltiin kirkkoon ja mittailtiin maailmaa männynneulasella. Konsertteja järjestettiin kaksi, ja paikalle oli kutsuttu helsinkiläisiä vauvoja vanhempineen. Heitä olikin tuvan täydeltä - kuuleman mukaan jopa Helsingin kaupungin liikennelaitos oli ongelmissa, kun vaunukansa oli näin sankoin joukoin liikkeellä!

Pienten innostuksen aisti ja näki: pulleroiset sormet ja kädet käyvät ja jalat hytkyvät, tuttisuun katse kiinnittyy mielenkiintoisiin soittimiin kun viulistit kulkevat penkkien välissä soittaen tuttua, kotona kuultua laulua. Tässä konsertissa ei haittaa, jos välillä vähän itkettää, nälkä tai uni iskee tai tekee mieli juosta hetki penkkien välissä.

Pienelle parasta -konsertti oli osa musiikkikasvatuksen ensimmäisen vuoden opiskelijoiden taidekasvatusprojektiopintoja. Näillä kursseilla opiskelijat tutustuvat alle kouluikäisten lasten musiikkikasvatukseen ja järjestävät esityksiä ja taidetuokioita niin päiväkodeissa, kouluissa kuin laajalle yleisöllekin.

- Syksyllä järjestimme Järvenpäässä Järvenpäätalolla konsertin esikouluikäisille, tällä viikolla olivat vuorossa vauvat ja tammikuussa opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat musiikkituokion päiväkodeissa, Perkiö kertoo. 

 

Pienelle parasta -vauvakonsertti järjestettiin yhteistyössä Helsingin seurakuntien kanssa osana Pienelle parasta -hanketta