Photo: Johanna Laitinen
Helena, Anne ja Kari Musiikkitalon Agora-salissa 25.3.

Helena, Anne ja Kari innostuivat Taideyliopiston avoimista ovista Musiikkitalossa

|
Blog

Kuulolla-blogi bongasi Musiikkitalon Agora-aulasta Helenan, Annen ja Karin, jotka katsoivat ja kuuntelivat innokkaina katkelmaa huhtikuussa ensi-iltansa saavasta Il Viaggio – Matka Brysseliin -oopperasta.

- Kävin Taideyliopiston uusilla nettisivuilla ja huomasin, että tänään on avointen ovien päivä.  Olin ensin Musiikkitalon kierroksella. Sitten halusin tulla kuuntelemaan Agora-salin tilaisuuksia, Helena kertoo.

Anne ja Kari tupsahtivat paikalle yllättäen.

- Tulimme vähän vahingossa Musiikkitaloon sisälle, kun ulkona oli niin kylmä. Olimme muuten vaan kaupungilla asioilla, kun näimme avointen ovien kyltin. Nyt olemme iloisia, kun saamme tutustua ex tempore Musiikkitaloon ja Sibelius-Akatemian esityksiin, Anne kertoo.

- Olimme myös Musiikkitalon tutustumiskierroksella, kävimme lounaalla ja tulimme sitten Agora-saliin ja näimme nyt Il viaggio -oopperasta pätkän. Olipa hieno! Kyllä me tässä jo puolen tunnin aikana mietimme, että liput ostetaan, Anne ja Kari kertovat toisiaan täydentäen.

Myös Helenan mielestä päivän kiinnostavinta antia tutustumiskierroksen ohella oli nähdä katkelma Sibelius-Akatemian oopperan tulevasta tuotannosta.

- Kun itse on amatööri eikä ole lahjoja musiikin alalle, niin on mukavaa, kun pääsee katsomaan harjoituksia ja muuta, hän naurahtaa ja lisää, että toivoisi jatkossa myös lisää keskustelutilaisuuksia ja luentoja konserttien yhteyteen.  

Annen mielikuva Sibelius-Akatemiasta ja Musiikkitalosta muuttui päivän aikana huomattavasti.

- Muutama tunti Musiikkitaloa ja Sibelius-Akatemiaa on avartanut huomattavasti sitä kuvaa, jonka olemme julkisuudesta saaneet ja lehdistä luettu. Sekin on uutta, että Musiikkitalon aulaan voi tulla muuten vaan hengailemaan!

Teksti ja kuva: Johanna Laitinen