Photo: Veikko Kähkönen

Ennenkokematonta juhlahumua Taideyliopiston promootiossa 2018

|
Blogi

Tervetuloa Taideyliopiston historian ensimmäiseen promootioon, jota vietetään viikonloppuna 8.–10.6.2018!

Yliopistoyhteisömme suurimmassa tulevassa juhlassa, kolmipäiväisessä rituaalissa, Kuvataideakatemian, Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun maisterit ja tohtorit pääsevät yhdessä juhlimaan suorittamiaan tutkintoja. Promootioaktilla haluamme osoittaa arvostusta korkealle taiteen koulutukselle sekä promovoitaville maistereille ja tohtoreille. Promootiossa otamme teidät taideyhteisömme täysivaltaisiksi jäseniksi ja esittelemme teidät yleisölle. Promootiossa vihitään maistereiden ja tohtoreiden lisäksi akatemioiden omat sekä Taideyliopiston yhteiset kunniatohtorit, joille myönnämme arvonimen heidän tekemänsä työn johdosta taidealoillamme.

Teatterikorkeakoulussa on järjestetty sen historian ainoa promootio aiemmin vuonna 2009, jolloin promootioakti järjestettiin Suomen Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä ja tapahtumaan yhdistettiin TeaK 30 vuotta -bileet. Bileissä järjestettiin tanssiaiset, joissa mukana olivat vastapromovoidut tanssi- ja teatteritaiteen tohtorit.

Nyt on jälleen historiallinen hetki, sillä promootiota on laajennettu muiden akatemioiden mallin mukaisesti koskemaan myös kaikkia Teatterikorkeakoulusta valmistuneita maistereita. Teitä on historian saatossa valmistunut akatemiastamme toista tuhatta ja nyt tarjoutuu tilaisuus vastavalmistuneiden ja alumnien yhteiselle kohtaamiselle.

Juhlahumumme ohjelmassa on tanssiharjoitukset, promootioakti Musiikkitalossa, juhlakonsertti, esityksiä ohjelmallisessa juhlakulkueessa, juhlapäivällinen Finlandia-talossa, innostavia puheita ja huviretkeilyä.

Tule tapaamaan kollegoitasi, vaihtamaan kuulumisia ja keskustelemaan taiteesta tuttujen ja vähän tuntemattomampienkin taiteen tekijöiden kanssa tässä ennenkokemattomassa yhteisessä tapahtumassa!  Ilmoittaudu mukaan promootion verkkosivuilla.

Tervetuloa, ja onnen kirkkaat päivät
valaiskoon sydämenne aina
!

William Shakespeare

Kesäyön uni
Suomentanut Lauri Sipari

uniarts.fi/promootio2018

Asiasanat