Photo: Karoliina Pirkkanen

Aleksan Chobanov on Kesäyön unelman Oberon

|
Blogi

22.–29. huhtikuuta Helsingin Musiikkitalossa nähdään ja kuullaan Sibelius-Akatemian oopperan kevään 2017 oopperaproduktio, Benjamin Brittenin A Midsummer Night's Dream. Teoksessa Oberonin roolissa Maiju Vaahtoluodon kanssa vuorottelee Sibelius-Akatemiassa vaihto-opiskelijana tämän kevään vieraileva bulgarialaissyntyinen kontratenori Aleksan Chobanov. 

Benjamin Britten sävelsi Oberonin roolin pitkälti aikalaisensa, kontratenorien "kummisedäksikin" kutsutun Alfred Dellerin äänelle. Delleriä on pidetty aikakautensa parhaana kontratenorina, ja hän myös lauloi Oberonin roolin Kesäyön unelman kantaesityksessä 1960. 

– Oberonin roolissa on kyllä selkeästi nähtävissä, että se on kirjoitettu rekisterille, joka on Dellerin äänelle miellyttävin, toteaa myös Chobanov. 

Kuulolla-blogimme piipahti kurkistamassa Kesäyön unelman harjoituksiin ja tapasi Aleksanin. Kyselimme paitsi hänen harvinaisesta äänialastaan, myös muun muassa Oberonin roolista. 

– Sibelius-Akatemian oopperaluokka työskentelee yhtenä tiiviinä ensemblenä, ja se näkyy myös meissä yksilöissä. Tiiminä työskentely tuottaa hyviä tuloksia myös yksilötasolla, Chobanov kiittelee. 

Video on englanninkielinen. 
Musiikin johto: Markus Lehtinen
Piano: Tuomas Juutilainen