Dekaani

Haemme Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan

DEKAANIA

johtamaan yhtä Euroopan suurimmista ja maailman arvostetuimmista musiikkiakatemioista. Kyseessä on viiden vuoden määräaikainen tehtävä, joka alkaa 1.12.2020 (tai sopimuksen mukaan).

Taideyliopisto ja sen akatemiat haluavat olla näkyviä yhteiskunnallisia toimijoita. Uskomme, että taide tekee tulevaisuuden ja tavoitteenamme on tuoda esiin taiteen merkitystä yhteiskunnan menestykselle, sivistykselle ja hyvinvoinnille. Sibelius-Akatemian dekaanina olet merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja ja vuoropuhelun ylläpitäjä niin musiikin alalla kuin erilaisilla taidealat ylittävän yhteistyön foorumeilla.

Johdat Sibelius-Akatemiaa osana Taideyliopistoa ja erityisesti sen akateemista, taiteellista ja pedagogista toimintaa. Vastaat akatemian tulevaisuuden suunnan luomisesta, toimintasuunnitelman rakentamisesta ja näiden toteutumisesta. Johtamistehtäväsi keskiössä on organisaation ja toimintakulttuurin jatkuva kehittäminen niin, että ne tarjoavat parhaat edellytykset korkeatasoiselle koulutukselle, tutkimukselle ja taiteen tekemiselle.

Toimit Taideyliopiston rehtorin alaisuudessa ja olet yliopiston johtoryhmän jäsen. Viet eteenpäin Taideyliopiston strategiaa yhdessä muun Taideyliopiston johdon kanssa ja huolehdit siitä, että se puhuttelee yhteisöä ja muuttuu todeksi sen toiminnassa. Sinulla voi olla myös yliopistotasoisia tehtäviä ja vastuita.

Olet etsimämme henkilö, jos sinulla on

  • asiantuntijaorganisaation johtamiskokemusta ja näyttöä strategisten muutosten läpiviennistä yhteisöä osallistaen
  • erinomaiset vuorovaikutus- ja neuvottelutaidot sekä työhyvinvointia edistävä ja asiantuntijuutta arvostava johtamisote
  • laaja-alaista näkemystä musiikkialasta, eduksi katsotaan kokemus korkeakoulutuksen kehittämisestä ja/tai tutkimuksesta
  • vahvaa kokemusta sidosryhmäyhteistyöstä ja/tai yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta niin kansallisella kuin kansainvälisellä kentällä
  • näyttöä musiikkialan pedagogisesta, tieteellisestä tai taiteellisesta toiminnasta
  • soveltuva ylempi korkeakoulututkinto; tohtorin tutkinto katsotaan eduksi
  • sujuva suomen ja englannin kielen taito sekä tyydyttävä ruotsin kielen taito

Dekaanin tehtävä on päätoiminen. Työsuhteeseen liittyvät ehdot neuvotellaan rehtorin kanssa ja niistä tehdään erillinen sopimus.

Tehtävän hakeminen

Toivomme vapaamuotoisen hakemuksesi sisältävän ansioluettelon, visiosi Sibelius-Akatemian ja musiikin korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kehittämisestä sekä palkkatoiveesi. Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmäämme viimeistään 4.10.2020 tästä. Saat lähetyksen jälkeen vastaanottokuittauksen (kannattaa tarkistaa myös sähköpostin roskapostikansio käyttäjätunnusviestin osalta, jos viestiä ei ole saapuneissa viesteissä)

Avoimen hakuprosessin lisäksi voidaan käyttää myös suorahakua. Taideyliopisto varaa oikeuden jatkaa hakuaikaa sekä ottaa hakuprosessissa huomioon hakijoita, jotka eivät ole jättäneet hakemuksia hakuajan puitteissa.

Lisätietoja tehtävästä antaa Sibelius-Akatemian dekaani / 1.12. alkaen Taideyliopiston rehtori  Kaarlo Hilden,  puh. 040 710 4312. Soittoajat: perjantaina 18.9. klo 9-10 sekä torstaina 24.9. klo 15-16.


Tietoa meistä

Taideyliopisto on avoin taiteiden kohtauspaikka, rohkeiden uudistajien ja perinteen taitajien kriittinen yliopistoyhteisö. Muodostamme ainutlaatuisen ympäristön taiteilijana kasvamiseen javahvistamme taidetta ja sen muutosvoimaa. Taideyliopisto on yksi maailman johtavia esittävän taiteen yliopistoja ja siihen kuuluvat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu. Opiskelijoita meillä on noin 2 000, professoreita 60 ja henkilötyövuosia noin 700.