Tule mukaan Kollaasi-viikonloppuhaasteeseen luomaan ratkaisuja kulttuuri- ja taidealan tulevaisuudelle

Tapahtumassa 22.–24.4.2022 Musiikkitalolla monialaiset tiimit etsivät ratkaisuja kulttuuri- ja taidealan rakenteellisiin ongelmiin.

Opiskelija kirjoittaa tauluun.

Korona on paljastanut Suomen kulttuuri- ja taidealalla rakenteellisia haasteita, jotka vaikuttavat alan opiskelijoihin ja toimijoihin, ja heidän toimeentuloonsa. Keskustelua ovat herättäneet kulttuurin arvostus, taiteen asema yhteiskunnassa, sekä muun muassa yhteisten ja tasa-arvoisten toimintamallien ja rahoitusratkaisujen puute. Muuttunut toimintaympäristö on korostanut taiteen tekijöiden liiketoimintavalmiuksien ja kestävien toimintamallien tärkeyttä samalla kun yhteiskunnan tarjoamat tukirakenteet näiden edistämiseen ovat laahanneet jäljessä.

Haasteiden edessä kaivataan uusia, konkreettisia ratkaisuja, joiden luomiseksi Helsinki Think Company ja Taideyliopisto järjestävät 22.–24.4.2022 Kollaasi-viikonlopputapahtuman Musiikkitalolla. Tapahtumassa osallistujista muodostetaan monitieteellisiä tiimejä, jotka kehittävät asiantuntijoiden avustamana luovia ratkaisuja kulttuuri- ja taidealan rakenteellisiin ongelmiin. Viikonlopun päätteeksi ratkaisut esitellään asiantuntijapaneelille, johon kuuluvat Rosa Meriläinen (KULTA ry), Toni-Matti Karjalainen (TaiY), Alina Mänttäri (Taidemaalariliitto) sekä Johannes Pessi(Taideyliopiston ylioppilaskunta). 

Oletpa sitten korkeakouluopiskelija, vastavalmistunut, tutkija tai kulttuurin tai taiteen harjoittaja, tervetuloa visioimaan tulevaisuuden kulttuuri- ja taidealaa kanssamme! 

Taideyliopiston opiskelijat voivat saada tapahtumaan osallistumisesta opintopisteitä. Tapahtuman kieli on suomi.

Lue lisää Kollaasin verkkosivustolta ja hae mukaan 11.3.–1.4. 

Lisätietoa

Riitta Huttunen 
Työelämälehtori, Taideyliopisto
+358505188546
riitta.huttunen@uniarts.fi