Taideyliopiston tukisäätiöille merkittävä lahjoitus esittävien taiteiden ja kansanmusiikin opiskelun tukemiseksi

Keele-säätiö on myöntänyt Taideyliopiston tukisäätiölle ja Sibelius-Akatemian tukisäätiölle yhteensä 50 000 euron lahjoituksen. Säätiö haluaa lahjoituksella tukea nuoria taiteilijoita ja kulttuurin tulevaisuutta Suomessa. Lahjoitus jaetaan apurahoina Taideyliopiston opiskelijoille jo tänä keväänä.

Lahjoituksesta puolet kohdennetaan Taideyliopiston tukisäätiön Teatterikorkeakoulun rahastoon esittävien taiteiden opiskelun tukemiseksi. Toinen puoli kohdennetaan Sibelius-Akatemian tukisäätiölle Martti Pokelan rahastoon kansanmusiikin opiskeluun. Lahjoitus jaetaan apurahoina opiskelijoille tukisäätiöiden kevään apurahajaon yhteydessä. Keele-säätiö tukee jatkossa taiteen opiskelua vuosittaisella lahjoituksella.

”Keele-säätiö haluaa lahjoituksella osoittaa tukensa suomalaisen taiteen ja kulttuurin tulevaisuuden tekijöille. Taideyliopisto ja sen tukisäätiöt valikoituivat lahjoituksen saajiksi kansainvälisesti arvostetun taidekoulutuksen sekä toimintansa laaja-alaisuuden ja vaikuttavuuden johdosta. Tukisäätiöiden kautta voimme auttaa suoraan lupaavia nuoria taiteilijoita apurahojen muodossa. Toivomme, että lahjoitus osaltaan kannustaa nuoria kulkemaan rohkeasti omaa polkuaan taiteilijoina”, sanoo Keele-säätiön hallituksen jäsen, Taideyliopistosta musiikkikasvattajaksi ja dramaturgiksi valmistunut Paula Vesala.

Vesala etsi yhdessä kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläisen kanssa Keele-säätiön toimeksiannosta taiteen ja kulttuurin kentältä lahjoituskohteita. Taideyliopiston tukisäätiöiden asiantuntijuus ja toiminnan vaikuttavuus vakuuttivat säätiön. Tukisäätiöt jakavat vuosittain apurahoja yli 400 eri taiteen alan opiskelijalle Taideyliopistossa.

”Arvostamme valtavasti Keele-säätiön kiinnostusta taiteen tukemiseen. Suuntautuminen taiteen ammattilaiseksi ei ole nuorelle ihmiselle näinä aikoina helppo valinta, ja olemme iloisia siitä, että voimme lahjoituksen turvin tukea opiskelijoitamme entistä vahvemmin heidän valitsemallaan tiellä,” iloitsee Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén.

Keele-säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea elinolosuhteita heikentävän ilmastonmuutoksen pysäyttämistä, hyvän energian kehittämistä ja käyttöä, liikunnallista elämänasennetta, kestävää mielenterveyttä ja terveyden hoitoa sekä ihmisarvoista ja hyvää elämää. Säätiö tukee myös taidetta, tiedettä ja kulttuuria.

Taideyliopiston yhteydessä toimivat tukisäätiöt myöntävät apurahoja opiskelijoille ja avustavat yliopistoa toiminnan kehittämisessä. Sibelius-Akatemian tukisäätiö tukee musiikin opiskelua ja koulutusta, ja Taideyliopiston tukisäätiö tukee kuvataiteiden ja esittävien taiteiden opiskelua ja koulutusta. Tukisäätiöt jakavat apurahoina ja avustuksina vuosittain yli 700 000 euroa. Tukisäätiöiden varat kertyvät testamenteista ja lahjoituksista.

Lisätiedot: Taideyliopiston ja Sibelius-Akatemian tukisäätiöiden asiamies Anni Pokki, puh. 050 476 6961 ja anni.pokki@uniarts.fi