Taideyliopisto ottaa käyttöön uusia koronalinjauksia – linjaukset voimassa 10.1.2021 asti

Taiteellista toimintaa, kirjastoja ja harrastustoimintaa koskevat rajoitukset eivät kuitenkaan koske Taideyliopiston toimipisteitä Seinäjoella ja Kuopiossa, sillä nämä toimipisteet sijaitsevat alueilla, jotka ovat pandemian perustasolla.

kahden henkilön jalat, joista toinen seisoo laatikon päällä

Pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen, joka on vakavin epidemian kolmivaiheisella asteikolla. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoi perjantaina 20.11. Uudenmaan uusista rajoituksista, suosituksista ja muista toimista.

Taideyliopisto noudattaa viranomaisten ohjeita ja ottaa käyttöön maanantaista 23.11. alkaen uusia rajoituksia ja linjauksia. Linjaukset ovat voimassa 10.1.2021 asti.

Huomioithan, että alla on lueteltu ainoastaan Taideyliopiston uudet koronalinjaukset. Kaikki yliopiston koronalinjaukset löydät uutisesta Koronaviruksen vaikutukset Taideyliopistoon, päivittyvä uutinen.

Taideyliopiston uudet koronalinjaukset

Taiteellinen toiminta

Taiteellisessa toiminnassa enimmäishenkilömäärää rajataan sisätiloissa 20 henkeen 23.11.2020–10.1.2021. Turvallisuutta ja 20 hengen henkilömäärää arvioitaessa otetaan huomioon tilan koko.

Teatterikorkeakoulun esityksissä, lukuun ottamatta tapahtumia Torilla, 20 henkilöön lasketaan kuuluvaksi yleisön lisäksi myös kaikki esiintyjät ja työryhmän jäsenet.

Sibelius-Akatemian konserteissa 20 henkilöön lasketaan kuuluvaksi yleisön lisäksi saleissa oleva tekninen henkilökunta ja turvallisuudesta vastaava henkilöstö. Esiintyjiä ei lasketa mukaan 20 henkeen. Yleisö sijoitetaan saleissa takaosaan turvavälein. Musiikkitalossa ja R-talossa sijaitsevien pienten salien (Organo ja Kamarimusiikkisali) 20 henkilöön lasketaan yleisö, tekninen henkilökunta sekä esiintyjät. R-talon Pikkusalin enimmäishenkilömäärä on 15 henkilöä ja siihen lasketaan kuuluvaksi yleisö, tekninen henkilökunta sekä esiintyjät. Sibelius-Akatemian konserttien lipunmyynti on lakkautettu 13.12. asti.

Kuvataideakatemian tapahtumissa, näyttelyissä ja niiden avajaisissa 20 henkilöön lasketaan kuuluvaksi kaikki tilassa olevat henkilöt. Kuvataideakatemian näyttelyissä ei toistaiseksi järjestä yleisöavajaisia.

Taideyliopiston sisäisten tilaisuuksien ja kutsuvierastilaisuuksien osalta päätöksen paikan päällä järjestämisestä tekee akatemian osalta dekaani ja yhteisten tilaisuuksien osalta rehtori. Näissä tilaisuuksissa osallistujien on käytettävä kasvomaskia, ellei siihen ole terveydellistä estettä.

Opetus

Opetus jatkuu nykyisten linjausten mukaisesti toistaiseksi. Valmiusryhmä antoi akatemioille tehtäväksi käydä läpi opetus, jossa osallistujamäärä on yli 10 henkeä ja/tai lähikontakteja toteutuu. Akatemiat tiedottavat mahdollisista opetusjärjestelymuutoksista mahdollisimman pian. 

Muu työskentely

Muu työskentely jatkuu pääsääntöisesti etänä. Suosituksena on, että palveluhenkilöstölle on mahdollista työskennellä osan aikaa viikosta etänä silloin, kun se työtehtävien hoitamisen kannalta on mahdollista.

Kokoukset järjestetään lähtökohtaisesti etänä. Poikkeustapauksissa voidaan perustelluista syistä järjestää kokouksia paikan päällä tarkennetuin turvajärjestelyin. Päätöksen poikkeuksesta tekee akatemian osalta dekaani ja yhteisten palveluiden osalta rehtori. Paikan päällä järjestettävissä kokouksissa on käytettävä kasvomaskia, ellei siihen ole terveydellistä estettä.

Harrastustoiminta

Ryhmäharrastustoiminta keskeytetään Taideyliopiston Helsingin kampuksilla 23.11.2020–10.1.2021. Keskeytys koskee kaikkia ryhmässä toteutettavia harrastusluonteisia toimintoja, kuten joogaryhmiä, lukupiirejä, vapaaehtoisia kuoroja ja omaehtoista bändiharjoittelua.

Kirjastot

Taideyliopiston kirjastot pysyvät auki nykyisten aukioloaikojen mukaisesti. Helsingin kirjastoissa lukupaikkojen määrää vähennetään toistaiseksi.