Taidejohtamisessa tulee tulevaisuudessa ymmärtää luovien ekosysteemien rakenteet, kriteerit ja päätöksentekoprosessit 

Uusi julkaisu tarjoaa tuoreita näkemyksiä taidejohtamiseen.

Tulevaisuudessa taidejohtamisen ammattilaisten tulee ymmärtää nykyistä syvällisemmin luovien ekosysteemien rakenteita, mekanismeja, kriteerejä ja päätöksentekoprosesseja löytääkseen tehokkaita tapoja luoda toimialasta ekologisesti, sosiaalisesti, kulttuurisesti ja taloudellisesti kestävän. 

The Art of Re-Thinking: New Era for Arts Management on Sibelius-Akatemian Taideyliopiston taideyrittäjyyden ja johtamisen aineryhmän 25-vuotista taivalta juhlistava julkaisu. Se tarjoaa 14 asiantuntija-artikkelia, jotka käsittelevät taidejohtamisen muutoksia, sen suhteita yhteiskuntaan, monimuotoisuutta ja kestävyyttä sekä luovaan työhön, yrittäjyyteen, markkinointiin ja kulttuurijohtamiseen liittyviä aiheita.  

Kirjoittajat edustavat taide- ja kulttuurijohtamisen kansainvälistä tutkimusta ja opetusta, Sibelius-Akatemian taidejohtamisen ja yrittäjyyden aineryhmän alumneja, nykyistä Taideyliopiston henkilökuntaa ja muita koulutuksen toimintaan liittyviä ammattilaisia. Julkaisu on yksi konkreettinen tulos aineryhmän pyrkimyksestä ajatella taidejohtamisen prosesseja uusilla tavoin, uudenlaisella aikakaudella. Samalla se juhlistaa alan ja sillä työskentelevien ihmisten monipuolisuutta. Sen ovat toimittaneet taidejohtamisen ja yrittäjyyden aineryhmän ainejohtaja Violeta Simjanovska ja taidejohtamisen, yhteiskunnan ja luovan yrittäjyyden professori Toni-Matti Karjalainen. 

Julkaisu osoittaa, kuinka monipuolinen ja vaikuttava taidehallinnon ala ja sen käytännöt ovat. Samalla se tarjoaa tutkimuksellista ja koulutuksellista näkökulmaa taiteeseen ja kulttuuriin.

”Taidehallinnon ala käy tällä hetkellä läpi suuria muutoksia. Toivottavasti julkaisumme herättää uusia ideoita ja kysymyksiä. Haluamme, että lukija pohtii uudella tavalla johtamisen käytäntöjä, strategioita, linjauksia, käyttäytymistä, arvoja ja muita näkökohtia, jotka rakentavat pohjaa uudelle taidejohtamisen aikakaudelle”, Karjalainen sanoo. 

The Art of Re-Thinking: New Era for Arts Management julkaistaan 15. joulukuuta 2022.

Lisätietoja

Prof. Toni-Matti Karjalainen 
toni-matti.karjalainen@uniarts.fi 

Violeta Simjanovska 
Ainejohtaja
Taidejohtaminen ja yrittäjyys -aineryhmä
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
violeta.simjanovska@uniarts.fi (englanniksi)