Residenssiohjelma tuo taiteilijan osaksi kouluyhteisöä – haku Kuvataideakatemian alumneille auki 5.6. saakka

Fair Sculpture -hankkeen syksyn 2024 taiteilijaresidenssiin avattiin haku 22. toukokuuta. Residenssiin haetaan kahta Kuvataideakatemian alumnia.

Veikko Kähkönen / Taideyliopisto

Residenssiohjelmassa taiteilija harjoittaa ammattiaan espoolaisen lukion tarjoamissa tiloissa ja vuorovaikutuksessa oppilaiden kanssa. Näin residenssi toteuttaa Fair Sculpture -hankkeen päämäärää tarjota nuorille lisää mahdollisuuksia kohdata taidetta arjessaan.

Haku päättyy 5. kesäkuuta ja siihen voivat osallistua kaikki Kuvataideakatemiasta syksyyn 2024 mennessä valmistuneet. Syyskuussa alkavat residenssijaksot ovat 2,5 kuukauden pituisia ja ne toteutetaan Matinkylän ja Viherlaakson lukioissa Espoossa. Lukiot tarjoavat valittaville taiteilijoille työtilat ja Taideyliopisto maksaa residenssistä kuukausipalkan ja materiaaliapurahan.

Osana residenssiohjelmaa valitut taiteilijat järjestävät kerran viikossa avoimien ovien iltapäivän työhuoneellaan ja mahdollisuuksien mukaan muita tapahtumia ja työpajoja oppilaille. Ajatuksena on, että taiteilija on läsnä oppilaiden arjessa koulun henkilöstön rinnalla harjoittamalla taiteellista työtään koulun tiloissa.

Residenssi on osa Kuvataideakatemian Fair Sculpture -hanketta. Residenssin taiteilijat tuottavat residenssiajastaan raportin, jota hyödynnetään hankkeeseen kuuluvassa tutkimuksessa.