Opetus, opiskelu ja työskentely jatkuvat Taideyliopistossa pääsääntöisesti etänä – tilat pysyvät auki nykyisten linjausten mukaisesti

Maanantaista 17.8. alkaen opetus, opiskelu ja työskentely jatkuvat Taideyliopistossa pääsääntöisesti etänä. Yliopiston tilat pysyvät auki nykyisten linjausten mukaisesti. Taideyliopisto suosittelee kasvomaskin käyttöä aina, kun turvaväliä ei ole mahdollista ylläpitää.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi on tärkeää, että turvallisuusohjeet otetaan vakavasti yliopiston tiloissa toimiessa. On kaikkien vastuulla toimia vastuullisesti, jotta yliopiston on mahdollista pitää tilansa auki tulevan lukuvuoden aikana. Kaikista tärkein turvallisuusohje on, että et voi tulla yliopiston tiloihin, jos sinulla on minkäänlaisia oireita, jotka voivat liittyä koronaan. 

Koronavirusepidemian kehittymistä seurataan aktiivisesti ja ohjeistusta tarkennetaan tarvittaessa syksyn aikana. Varaudumme siihen, että joudumme nopeastikin reagoimaan muuttuvaan tilanteeseen lukuvuoden aikana ja määrittelemään Taideyliopistoa koskevat koronalinjaukset uudelleen. 

Taideyliopisto suosittelee kasvomaskin käyttöä 

Taideyliopisto suosittelee kasvomaskin käyttöä yliopiston tiloissa aina, kun 1-2 metrin turvaväliä ei ole mahdollista ylläpitää työ-, opiskelu- tai asiakaspalvelutilanteessa.  

Taideyliopisto tarjoaa kertakäyttöisiä kasvomaskeja henkilökunnalle ja opiskelijoille niitä tilanteita varten, joissa turvavälin ylläpitäminen ei ole mahdollista. Kertakäyttöisiä maskeja voi noutaa yliopiston rakennusten infopisteistä.  

Taideyliopisto on myös hankkimassa kankaisia kasvomaskeja, joita on varattu jokaiselle opiskelijalle kaksi kappaletta ja työntekijöille yksi kappale. Linjauksessa huomioidaan opiskelijoiden taloudellinen tilanne verrattuna palkalliseen henkilöstöön. Kankaisia kasvomaskeja on jaossa infopisteissä syyskuun alkupuolella.  

Muut suojatarvikkeet ja -toimenpiteet 

Desinfiointipyyhkeitä on tilattu lisää kaikkiin yliopiston tiloihin, ja niitä on saatavissa infopisteistä. Pyyhkeillä voi puhdistaa lähes mitä vain, kuten näppäimistöjä, koskettimistoja ja pöytäpintoja.  

Myös päivittäisessä siivouksessa huomioidaan vallitseva koronatilanne, ja kosketus- ja otepintojen puhdistukseen kiinnitetään erityistä huomiota. 

Jonotuspaikkoihin tehdään turvavälit osoittavat huomioteippaukset.  

Yhteisten tilojen käyttöä ohjeistetaan erillisillä julisteilla ja infonäyttöteksteillä. 

Matkustaminen ja maahantulo 

Työntekijöiltä ja opiskelijoilta, jotka saapuvat Suomeen maista, joihin kohdistuu sisä- tai ulkorajavalvontaa, edellytetään omaehtoista karanteenia 14 vuorokauden ajan. 

Noudatamme ulkoministeriön ohjeita ja kehotamme välttämään matkustamista ulkomaille. Työ- ja opiskelumatkoja ei tehdä muualle kuin maihin, joihin ei kohdistu sisä- eikä ulkorajavalvontaa. Pyydämme arvioimaan ulkomaanmatkan välttämättömyyttä oman esihenkilön kanssa. 

Kansainvälisiä vierailijoita kutsuttaessa ja suunniteltaessa vierailuja muihin maihin tulee arvioida vierailun välttämättömyys ja toteuttaa vain sellaiset vierailut, jotka ovat yliopiston toiminnan kannalta kriittisiä. Kansainvälisten vieraiden kutsujien tulee informoida vieraita valtakunnallisista matkustuslinjauksista. 

Uusien opiskelijoiden yhteinen orientaatiopäivä järjestetään etänä 

Uusien opiskelijoiden yhteinen orientaatiopäivä 21.8. on päätetty järjestää täysin etänä riskien minimoimiseksi. Lähitilaisuus voidaan mahdollisesti järjestää myöhemmin syksyllä, jos koronatilanne sen sallii. 

Koronatyöryhmä perustettu 

Taideyliopistolle on perustettu rehtorin päätöksellä erillinen koronatyöryhmä, jonka vastuulla on tehdä koronaan liittyviä käytännön ohjeistuksia, jotka vaikuttavat yliopiston päivittäiseen sekä taiteelliseen toimintaan. Työryhmä myös sopii käytännön järjestelyistä koronan aikaisessa toiminnassa. 

Työryhmän jäseniksi on nimetty vastaava opintopäällikkö Sanna Kotajärvi-Söderholm, tekninen päällikkö ja varatyösuojelupäällikkö Marko Myöhänen, tekninen päällikkö ja työsuojelupäällikkö Jyri Pulkkinen, tilapäällikkö Matti Rautio, palvelu- ja henkilöstöpäällikkö Mikael Vänttinen sekä viestintäsuunnittelija Mirva Niemi. 

Ryhmän toimintaa ohjaa yliopiston valmiusryhmä, jota johtaa rehtori Jari Perkiömäki.  

Lisätietoa 

rehtori 
Jari Perkiömäki 
050 384 3454