Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Minna Nurminen Taideyliopiston hallituksen jäseneksi 

Yliopistokollegio valitsi Minna Nurmisen Taideyliopiston hallitukseen nelivuotiskaudelle 1.1.2024–31.12.2027.

Kuva Minna Nurmisesta

Hallituspaikka avautuu, kun Astrid Thorsin kausi Taideyliopiston hallituksessa päättyy vuodenvaihteessa. Kollegio kiittää jo tässä vaiheessa Astrid Thorsia pitkästä ja johdonmukaisesta työstä Taideyliopiston parhaaksi. 

Filosofian maisteri, kauppatieteen maisteri Minna Nurmisen koulutus ja kokemus antavat hänelle erinomaiset edellytykset työskennellä Taideyliopiston hallituksessa. Nurminen on toiminut Koneen Säätiön hallituksen jäsenenä vuodesta 2010 saakka. Hän on säätiön hallituksen työvaliokunnan puheenjohtaja ja sijoitusvaliokunnan varapuheenjohtaja. Lisäksi hän edustaa Koneen Säätiötä Holding Manutas Oy:n hallituksessa. Nurminen on opiskellut suomen kieltä ja kirjallisuutta ja työskennellyt suomen kielen opettajana mm. Paasikivi-Opistossa. Hän on aktiivinen taiteen kuluttaja ja on kiinnostunut laajasti eri taiteenaloista, erityisesti kirjallisuus on hänelle tärkeää.   

Taideyliopiston hallituksessa on 11 jäsentä 

Taideyliopiston hallituksessa on kaikkiaan 11 jäsentä, joista yliopistoyhteisön ulkopuolelta tulevat Minna Nurmisen lisäksi hallituksen puheenjohtaja Eero Holstila, Leevi Haapala, Jukka Kekkonen ja Sonya Lindfors. Yliopistoyhteisön sisäisiä jäseniä on kuusi. Professorijäsenet ovat Kristiina Ilmonen ja Kirsi Monni. Muuta opetus- ja tutkimushenkilöstöä sekä muuta henkilöstöä edustavat Anu Lampela ja Katariina Kivistö-Rahnasto. Ylioppilaskunnan valitsemat opiskelijajäsenet ovat Sini Kaartinen ja Mikael Karkkonen. 

Minna Nurmista lukuun ottamatta muiden hallituksen jäsenten toimikausi päättyy 31.12.2025. 

Kollegio teki päätöksen kokouksessaan 6.6.2023.