Menestyksiä Viron kansallisessa viulukilpailussa

Syksyn 2020 Viron kansallisessa viulukilpailussa kolme Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijaa pääsi palkintosijoille.

Käsi on viulun kaulalla. Kuva on otettu, kun viulua on soitettu.

Professori Réka Szilvayn viulistiopiskelijat Amanda Ernesaks, Triinu Piirsalu sekä Linda-Anette Verte menestyivät ansiokkaasti syksyllä 2020 pidetyssä Viron kansallisessa viulukilpailussa. Kilpailussa Ernesaks sijoittui toiseksi, Piirsalu kolmanneksi ja Vertelle luovutettiin erikoispalkinto. Finaalissa opiskelijat pääsivät esiintymään Viron kansallisen sinfoniaorkesterin kanssa Arvo Volmerin johdolla.

Hieno mahdollisuus ja kokemus

Kolmikko ei koe musiikin saralla kilpailua itsearvoksi, vaan kokevat tärkeämpänä kilpailun tuomat kokemukset ja mahdollisuudet oman kehittymisen kannalta.

”Unohdin, että olin kilpailussa, olin vain niin iloinen, kun sain soittaa Sibeliuksen viulukonserton ja jakaa sen muiden kanssa”, Piirsalu kertoo.

Katso lisää Triinu Piirsalun ajatuksia kilpailemisesta ja muusikkoudesta videohaastattelusta.

”Olen äärimmäisen onnellinen, että sain soittaa Brahmsin konserton Viron kansallisen sinfoniaorkesterin kanssa. Konsertit ja esiintymismahdollisuudet ovat kilpailujen parhaita palkintoja”, Verte kertoo hymyillen.

Linda-Anette kertoo videohaastattelussaan lisää kilpailuihin valmistautumisesta ja suurimmista unelmistaan.

”Kilpailukoemus itsessään tulee varmasti olemaan hyödyksi tulevaisuudessa”, Ernesaks sanoo.

Amanda kertoo videohaastattelussaan opiskelustaan Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa.