Marraskuun konserttivinkit

Marraskuussa matkustetaan muun muassa Taikahuilun maailmaan, jossa leikki haastaa vakavuuden

Bach & Bartók – Yk­sin & Yh­des­sä, R-talon konserttisali 4.11.

Réka Szilvay konsertoi mestari-kisälliperinnettä kunnioittaen viuluoppilaidensa kanssa R-talon konserttisalissa perjantaina 4.11. Kuulemme konsertissa lisäksi Bachin sooloviuluteoksia, raikkaina tuoreina sovituksina neljälle viululle.

Lue lisää Bach & Bartók – Yk­sin & Yh­des­sä -konsertista

Muka 65, Musiikkitalo 10.–12.11.

Koulujen musiikinopettajankoulutus Suomessa täyttää 65 vuotta. Sen kunniaksi järjestetään 10.-12.11.2022 juhlat Musiikkitalolla! Tapahtuma tarjoaa monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Ohjelman toteutukseen osallistuu musiikkikasvatuksen alumneja, opettajia ja opiskelijoita. Tervetuloa osallistumaan, kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Tutustu Muka 65 tapahtumiin

Soi­va kie­li -lau­lusar­ja: Fa­mous and For­got­ten, R-talon konserttisali 23.11.

Konsertti keskittyy 1900-luvun vaihteen Wienin ja Pariisin musiikillisiin rikkauksiin yhdistäen säveltäjien kuten Mahlerin, Debussyn, Zemlinskyn ja Chaussonin kappaleita saman aikakauden naissäveltäjien töihin, jotka ovat suurelta osin jääneet huomiotta.

Lue lisää Famous and Forgotten -konsertista

W.A. Mozart: Tai­ka­hui­lu, Musiikkitalon Sonore-sali 25.–2.12.

Sibelius-Akatemian oopperakoulutus tuo näyttämölle yhden kaikkien aikojen esitetyimmistä ja tunnetuimmista oopperoista, Mozartin Taikahuilun. Taikahuilussa taistelevat hyvä ja paha, valo ja pimeys, oikea ja väärä. Teos on lapsenomaisen puhdasmielinen. Se puhuu rohkeuden, uskollisuuden, totuuden ja anteeksiannon puolesta. Siinä on itsestään selvä luontoyhteys ja rakkauden kaiken voittava mahti, eli suurin piirtein ne asiat, joita maailmalta tänään uneksimme. 

Lue lisää Taikahuiluista