Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Kuvataideakatemian alumni, hae Lontoon SPACE-residenssiin 

Haku Lontoon SPACE –residenssiin on auki 1-28.2.2023.

Space studiot.
Space Studios, Ilford. 16/06/21.

Kuvataideakatemian alumneille suunnatut 3–12 kuukauden residenssiohjelmat tukevat kuvataiteilijoiden maisteritutkinnon jälkeisiä jatko-opintoja korkeatasoisissa residenssikeskuksissa. Kuvataideakatemian residenssikumppanit ovat Jan van Eyck Academie Maastrichtissa, ISCP – International Studio & Curatorial Program New Yorkissa, LIFT Liaison of Independent Filmmakers of Toronto, SPACE Lontoossa sekä Cove Park ja Scottish Sculpture Workshop Skotlannissa.   

Kaikenikäiset ja varsinkin ammattipolkunsa etenemisvaiheessa olevat kuvataiteilijat, jotka ovat Kuvataideakatemian alumneja, voivat hakea residenssistipendiä. Kolmen kuukauden residenssijakso on määritelty ajalle 14.9.–13.12.2023. 

SPACE on yksi Ison-Britannian merkittävimpiä kuvataiteen organisaatioita. Se perustettiin taiteilijoiden toimesta vuonna 1968 ja nykyisin sillä on 21 ateljeetaloa eri puolilla Lontoota ja Colchesteria. Kohtuuhintaisten taiteilijatyötilojen lisäksi SPACE ylläpitää erilaisia ohjelmia kuten taiteilijaresidenssejä, näyttelytoimintaa ja jatkokoulutusta. Organisaatio järjestää myös opetusta kouluille, nuorille ja erilaisille yhteisöille. SPACEn tiloissa työskentelee samanaikaisesti 850 taiteilijaa, joiden kestävää työskentelyä tuetaan lisäksi apurahoja myöntämällä sekä toimeksiantoja välittäen. 

Opiskelijoita tapahtumassa.
13/10/21 Who Cares event. Space Studios, Ilford ©David Mirzoeff

Residenssi on suunniteltu taiteilijan kehityksen, immersion ja kriittisen tutkimuksen ajanjaksoksi. Ammattiharjoittajat valitaan tunnustuksena ehdotuksensa yhteensopivuudesta kolmen kuukauden residenssirakenteen kriittisen ja kokeellisen luonteen kanssa, jossa keskitytään tuotteen sijaan prosesseihin. Residenssi on tarkoitettu kuvataiteilijoille, jotka ovat vuorovaikutuksessa digitaalisten praktiikkojen kanssa ja jotka ovat motivoituneita mahdollisuudesta viettää kolme kuukautta Lontoossa edistääkseen omaa työtä tuetussa vertaisryhmässä.