Kuva/Tilan kevätkaudella taiteellinen tutkimus näyttää kyntensä, salaisuuksia ja Kuvan Kevät 

Keväällä on luvassa laaja taiteellisen tutkimuksen näyttely, salaisuuksia, joita kannamme mukanamme ja tuttuun tapaan loppukevääseen ajoittuva maisteriopiskelijoiden opinnäytenäyttely Kuvan Kevät.

Teoksia ripustettuna näyttelytilassa.
Petri Summanen Hommage à Lauri Anttila - näyttely on avoinna 14.1. asti.

On taas se aika vuodesta kun suuntaamme katseen kohti kevätkauden näyttelyohjelmaa Kuvataideakatemian näyttelytiloissa Kuva/Tilassa ja Taskussa.

Kuva/Tilassa joulutauon jälkeen jatkuvaan Hommage à Lauri Anttila -näyttelyyn ehtii tutustua vielä reilun viikon ajan 6.–14.1. Kuvataideakatemian entisen rehtorin ja pitkäaikaisen opettajan Lauri Anttilan (1938–2022) vaikutuspiiriin kuuluvien taiteilijoiden teokset käyvät näyttelyssä hienovaraista dialogia Anttilan taiteen teemojen ja metodien kanssa. Anttilan hengessä kuljetaan niin Marsissa, New Yorkissa ja Islannissa kuin kansalaissodan julmien kohtaloiden merkitsemissä maisemissa Inkoossa. Näyttelyn viimeisen viikon ohjelmassa on kuraattorin kierros ja yleisöopastus.

Kynsiä ja kytköksiä – kaikki maailman aistittava on ensimmäinen täysimittainen taiteellisen tutkimuksen näyttely Kuvataideakatemiassa. Tutkimus näyttää kyntensä tässä 26.1.–25.2 avoinna olevassa, viikoittain muuntuvassa näyttelyssä, jossa on mukana 34 taiteilija-tutkijaa tai kollektiivia, muun muassa tohtoriopiskelijoita, tutkijatohtoreita sekä alumneja Kuvataideakatemiasta ja Taideyliopistosta. Näyttely koostuu ehdotuksista, jotka asuttavat näyttelytilaa pysyvämmin sekä teoksista ja eleistä, jotka nostetaan huomion keskipisteeksi lyhyemmäksi aikaa. Merkitse kalenteriin myös tapahtumaviikko 30.1.–4.2., joka on täynnä ohjelmaa: puhetta, esityksiä ja yhteistä pohdintaa ja ihmettelyä.

Joka toinen vuosi järjestettävä Praxis-näyttely syventyy tällä kertaa salaisuuksien maailmaan. Millaisia salaisuuksia kannamme mukanamme? Miten koemme sellaista, joka jätetään usein piiloon yhteiskunnassa, näyttelyssä pohditaan. Kuva/Tilassa 8.3. yleisölle avautuvassa ryhmänäyttelyssä kaksitoista taiteilijaa tuo esiin ja tutkii salaisuuksien teemaa eri näkökulmista. Vuoden 2024 näyttelyn kuratoi kuusi Praxis-opiskelijaa: Isabela Hueara Carneiro, Elif Erdoğan, Sonja Linkoneva, Yilin Ma, Remi Vesala ja Silja Pasila.

Odotettu Kuvan Kevät -maisterinäyttely täyttää taiteella näyttelytilat ja myös muita Myllyn tiloja kevään päätteeksi 4.5.–2.6. Näyttelyyn osallistuu tänäkin vuonna suuri joukko kuvataiteen maisterin tutkintoa viimeisteleviä opiskelijoilta kaikilta Kuvataideakatemian opetusalueilta. Kuulet lisää näyttelyn valmistelujen etenemisestä kevään mittaan.

Kuva/Tila ja Tasku, Sörnäisten rantatie 19, 00530 Helsinki. Avoinna ti–su 11–18. Vapaa pääsy. kuvatila.uniarts.fi