Koronalinjauksia päivitetty taiteellisen toiminnan, kokoontumisten ja kirjaston osalta – syksyn yleislinjauksista tiedotetaan 4.6. jälkeen

Taideyliopistossa koronarajoituksia jatketaan 8.8.2021 asti.

mikrofoni ja konserttisali taustalla

Olemme kevätlukukauden lopussa ja monet alkavat jo henkisesti valmistautua kesäloman viettoon. Koronavirusepidemia ei vielä ole hellittänyt valtakunnallisesti, ja joillakin alueilla Suomessa tilanne on heikentynyt hyvinkin nopeasti. Tartuntojen estämiseksi Suomessa pidetään edelleen yllä kattavia keinoja samalla, kun rokotukset etenevät ripeästi. Näin luodaan toivottavasti paremmat edellytykset yhteiskunnan avautumiselle kesän aikana.  

Olemme päättäneet mahdollistaa Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöstä mukaillen kutsuvierasyleisön ottamisen taiteellisen toiminnan konsertteihin ja esityksiin Helsingin kampuksilla sekä yliopiston sisäisten kokousten ja sidosryhmätilaisuuksien järjestämisen sisä- ja ulkotiloissa. Lue linjauksista tarkemmin alta. 

Olemme päättäneet avata Musiikkitalon oman sisäänkäyntimme sekä R-talon ulko-ovet 3.6. alkaen. Samana päivänä avataan myös Musiikkitalon ulko-ovet yleisölle. Sörnäisten kampuksella sekä Töölön kampuksella N-talon ulko-ovet pidetään kuitenkin suljettuina 8.8. asti, sillä näissä rakennuksissa on muutto- ja rakennustöiden aiheuttamaa lisäliikennettä. 

Taideyliopiston kirjasto Musiikkitalossa avaa ovensa ulkopuolisille asiakkaille 3.–24.6.2021.  

Kuvan Kevät 2021 -näyttelyiden suurinta sallittua yhtäaikaista kävijämäärää nostetaan 20 henkeen Exhibition Laboratoryssa ja Exhibition Laboratory B:ssä 28.5.2021 alkaen. Project Roomissa suurin sallittu kävijämäärä on edelleen kymmenen henkeä. 

Valmiusryhmä tekee yleislinjaukset syksyn osalta kokouksessaan 4.6.2021 

Syksyn toiminnan osalta yleislinjaukset koronasta palautumiselle tehdään valmiusryhmän kokouksessa 4.6.2021. Linjauksia tarkennetaan pandemiatilanne huomioiden elokuun ensimmäisellä viikolla. 

Toiveena on, että pääsisimme palaamaan syyslukukauden alussa mahdollisimman normaaleihin opiskelu- ja työskentelykäytäntöihin. On tärkeää, että jaksamme edelleen noudattaa turvallisuusohjeita, joista tärkeimmät ovat turvavälien pitäminen, kasvomaskin käyttäminen yliopiston tiloissa liikuttaessa sekä hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen. 

Muutokset tiivistetysti: 

  • Musiikkitalon oma sisäänkäynti ja R-talon ulko-ovet avataan 3.6.2021. 
  • Avaamme Taideyliopiston kirjaston Sibelius-Akatemian toimipisteen Musiikkitalossa ulkopuolisille asiakkaille 3.–24.6.2021. 
  • Maanantaina 31.5.2021 alkaen Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun sisätiloissa järjestettäviin konsertteihin ja esityksiin on mahdollista ottaa myös muutama ulkopuolinen kutsuvieras. Katsomossa voi olla yhteensä 10 henkilöä.  
  • Tiistaista 1.6.2021 alkaen Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun ulkotiloissa järjestettäviin konsertteihin ja esityksiin on mahdollista ottaa korkeintaan 50 henkeä (31.5. vain 10 henkeä). 
  • Kuvan Kevään suurinta sallittua yhtäaikaisten kävijöiden määrää nostetaan 20:een isoissa näyttelytiloissa 28.5. alkaen. Project Roomissa saa olla yhtä aikaa enintään 10 henkeä. 
  • Maanantaista 1.6.2021 alkaen kokouksiin ja kutsuvierastilaisuuksiin voidaan ottaa sisätiloihin enintään 10 henkeä ja ulkotiloihin enintään 50 henkeä. 

Muutokset Taideyliopiston koronalinjauksiin: 

Tilojen käyttö 

Avaamme Musiikkitalon oman sisäänkäyntimme sekä R-talon ulko-ovet 3.6. alkaen. 

Sörnäisten kampuksella sekä Töölön kampuksella N-talon ulko-ovet pidetään suljettuina 8.8. asti, sillä näissä rakennuksissa on muutto- ja rakennustöiden aiheuttamaa lisäliikennettä. 

Kirjasto 

Avaamme Taideyliopiston kirjaston Sibelius-Akatemian toimipisteen Musiikkitalossa ulkopuolisille asiakkaille 3.–24.6.2021.  

Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun kirjastojen toimipisteet ovat sulkeneet remontin ja muuton takia ovensa 30.4.2021 ja uusi yhteinen kampuskirjasto avautuu Sörnäisissä syksyllä. Kuopion kirjasto on suljettuna kesä-heinäkuussa. 

Taiteellinen toiminta  

Sisätiloissa 

Maanantaista 31.5.2021 alkaen Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun sisätiloissa järjestettäviin konsertteihin ja esityksiin on mahdollista ottaa myös muutama ulkopuolinen kutsuvieras, jolloin tilaisuus muuttuu julkiseksi*. Katsomossa voi olla yhteensä 10 henkilöä. Tähän lukuun sisältyvät mm. lautakunnat ja tekninen henkilökunta. Konserttien ja esitysten lipunmyyntiä ei avata. 

Ulkotiloissa 

Maanantaina 31.5.2021 Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun ulkotiloissa järjestettäviin konsertteihin ja esityksiin on mahdollista ottaa myös muutama ulkopuolinen kutsuvieras. Katsomossa voi olla yhteensä enintään 10 henkilöä. Tähän lukuun sisältyvät mm. lautakunnat ja tekninen henkilökunta. Konserttien ja esitysten lipunmyyntiä ei avata. 

Tiistaista 1.6.2021 alkaen Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun konsertteihin ja esityksiin ulkotiloissa on mahdollista ottaa ulkopuolista kutsuvierasyleisöä korkeintaan 50 henkeä. Konserttien ja esitysten lipunmyyntiä ei avata.   

Konserttien ja esitysten järjestäminen 

Mikäli tilaisuuteen halutaan myös ulkopuolista yleisöä, siitä pitää sopia tilaisuudesta vastaavan palveluiden yhteyshenkilön kanssa. 

Tilaisuus on julkinen*, jos katsojaksi tulee yksikin ulkopuolinen henkilö, ja silloin noudatetaan em. aluehallintoviraston päätöksen mukaista rajoitetta. Julkisessa kokoontumisessa suurimpaan sallittuun yleisömäärään lasketaan aluehallintoviraston ohjeen mukaan kaikki yleisön kanssa samassa tilassa tai muuten suorassa kontaktissa olevat henkilöt, mutta ei yleisöstä erillään olevia esiintyjiä tai muuta henkilöstöä. Tilaisuuteen osallistuvien yhteystiedot on kerättävä ylös mahdollisen tartuntajäljittämisen helpottamiseksi.  

Sisäisiä tilaisuuksia saa edelleen järjestää seuraavan lupamenettelyn mukaisesti: 

  • Tilaisuudet, joiden henkilömäärä on enintään 10, voi järjestää ilman erillislupaa. 10:n hengen raja pitää sisällään sekä opiskelijaesiintyjät että sisäisen yleisön.  
  • 11–30 henkilön tilaisuuksiin anotaan aina dekaanin poikkeuslupa.  

Muu työskentely 

Tiistaista 1.6.2021 alkaen Taideyliopiston kokouksiin, tiimi- ja vetäytymistilaisuuksiin sekä kutsuvierastilaisuuksiin voi sisätiloissa kokoontua enintään 10 henkeä ja ulkotiloissa enintään 50 henkeä. Tilaisuudet, joissa on kutsuvieraita tai muita ulkopuolisia, on järjestettävä muissa kuin kampusten ulkopuolisilta suljetuissa tiloissa. 

Etätyösuositus on edelleen voimassa; henkilökunnan osallistuminen tiimin em. tilaisuuksiin paikan päällä on vapaaehtoista. Osallistujien yhteystiedot on kerättävä ylös mahdollisen tartuntajäljittämisen helpottamiseksi. 

Ravintolat 

Kaikki Taideyliopiston opiskelijaravintolat ovat kiinni kesän ajan ja aukeavat jälleen syyslukukauden alussa.  

Koronapäivystys 

Taideyliopiston koronapäivystys on kesätauolla 21.6.–8.8.2021. Koronapäivystyksen sähköpostiosoite ja puhelinnumero ohjautuvat koronatyöryhmän puheenjohtajalle Jyri Pulkkiselle, joka antaa tarvittaessa neuvontaa korona-asioissa ja jäljittävän viranomaisen toiminnasta. 

Emme enää julkaise viikoittaisia tartuntatilanneuutisia Artsissa, sillä Taideyliopistossa ei ole todettu tartuntoja huhtikuun alun jälkeen. Tiedotamme jatkossa ainoastaan todetuista tartunnoista.