Kitaraluokan lokakuussa kansainvälisiä huippuvieraita ja avoimet ovet

Kitara

Luutun ja barokkikitaran asiantuntija Rolf Livseland piti mestarikurssin Sibelius-Akatemian kitaraopiskelijoille viikolla 40. Arturo Tallini konsertoi 23.10.2023 ja kitaraluokalla on avoimet ovet 28.10.2023.

Vanhasta uuteen musiikkiin – eri aikakaudet ja tyylit esillä

Rolf Lislevand esiintyi lokakuussa ensimmäistä kertaa Suomessa soolokonsertissa Sipoon Ääni -festivaaleilla ja vieraili myös Sibelius-Akatemian kitaraluokalla opettamassa. Lislevand kuuluu maailman tämän hetken ehdottomiin huippunimiin kitaran vanhan musiikin tulkitsijoina.

Roomalaisen Conservatorio Musica di Santa Cecilian kitaraprofessori Arturo Tallini puolestaan on tullut tunnetuksi erityisesti nykymusiikin esittäjänä, ja lukemattomat aikamme säveltäjät ovat kirjoittaneet teoksia hänelle. Tallini on etsinyt keinoja laajentaa kitaran ilmaisukeinoja ja soinnillisia rajoja. Hän vierailee opettamassa Sibelius-Akatemian kitaraopiskelijoita ja pitää 23. lokakuuta konsertin, jossa kuullaan modernia ja kokeilevaa musiikkia erilaisilla kitaroilla soitettuna. 

Tervetuloa tutustumaan kitaran korkeakoulutukseen!

Avointen ovien tapahtumassa 28. lokakuuta voi seurata Sibelius-Akatemian kitaraopettajien opetusta ja workshopeja. Päivä päättyy klo 16 Rautatiekadun Pikkusalissa järjestettävään oppilaskonserttiin, jossa esiintyy sekä Sibelius-Akatemian opiskelijoita että Tampere Guitar Festivalin nuorten kilpailussa 2023 palkittuja oppilaita.

Lisätietoja

Ismo Eskelinen
ismo.eskelinen@uniarts.fi

Andrzej Wilkus
andrzej.wilkus@uniarts.fi