Helmikuun konserttivinkit

Helmikuussa juhlistetaan 30-vuotiaan Trio Fratresin taivalta, tehdään yhteisöllistä kantelemusiikkia ja nautitaan mainiosta Theatre of Voicesista

Theat­re of Voices – Songs of the Earth, Musiikkitalo 9.2.

Mahtava lauluyhtye Theatre of Voices tunnetaan hienoista tulkinnoistaan, jotka perustuvat vahvasti musiikin sanoituksiin. Vierailunsa aikana yhtye opettaa Sibelius-Akatemian opiskelijoita, joita nähdään myös lavalla Theatre of Voicesin kanssa.  Konsertissa kuullaan vanhaa klassista musiikkia muun muassa William Byrdilta, Orlando Gibbonsilta ja John Wilbyelta.

Lue lisää Songs of the Earth -konsertista

Trio Frat­res 30 vuot­ta, Musiikkitalo 10.2.

Harmonikkatrio Fratres on ainutkertainen ilmiö suomalaisessa musiikkielämässä. Fratesin ohjelmisto kattaa venäläisen romantiikan sekä barokin yltäen aina heavyyn ja teknoon saakka. Trio Fratres on tehnyt mittavan kansainvälisen uran esittämällä suomalaista aikamme taidemusiikkia, venäläistä romantiikkaa ja barokkia. Samoin heavy-musiikki ja tekno ovat olleet vahvasti trion ohjelmistossa. 30-vuotisjuhlakonserteissa esitetään kaikki trion tilaamat suomalaiset kantaesitykset vuosilta 1996-2003 peräti neljän eri harmonikkatrion voimin. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Tanskan, Liettuan ja Suomen musiikkikorkeakoulujen sekä Kokkolan Talviharmonikka -festivaalin välillä.

Lue lisää Trio Fratresin juhlakonsertista

Kan­te­le­tu­pa – yh­tei­söl­li­nen ai­ka­mat­ka musii­kin al­ku­läh­teil­le, Musiikkitalo 11.2.

Kanteletupa-konsertissa yleisö pääsee mukaan musiikin rakentamiseen soittimistona pienkanteleet. Musiikin perustana on runolaulukulttuurin piirissä elänyt vuosituhantinen musiikintekemisen estetiikka, jossa musiikki ei ole kappaleita, vaan pitkäkestoinen jatkumo. Muuntuvat sointivärit, erilaiset asteikot ja soittotekniikat muodostavat sointikentän, jonka tapahtumat elävät osallistujien mukana. Yleisöä ohjataan keskittymään, kuuntelemaan ja seuraamaan oman toimintansa vaikutusta kokonaisuuteen.

Lue lisää Kanteletupa-konsertista