Ha­ku New Yor­kin ISCP-alumniresidenssiin auki syyskuussa

Kuvataideakatemiasta valmistuneet maisterit voivat hakea International Studio & Curatorial Program -residenssiin 1-30.9.2023.

Felipe de Avila Franco ISCPn avoimet studiot -tapahtumassa 2023. Kuva: Tess Mayer.

Kuvataideakatemian alumneille suunnatut 3–11 kuukauden residenssiohjelmat tukevat kuvataiteilijoiden maisteritutkinnon jälkeisiä jatko-opintoja korkeatasoisissa residenssikeskuksissa. Kuvataideakatemian residenssikumppanit ovat 

  • Jan van Eyck Academie, Maastricht
  • International Studio & Curatorial Program, New York
  • Liaison of Independent Filmmakers of Toronto, Kanada
  • SPACE, Lontoo
  • Cove Park ja Scottish Sculpture Workshop, Skotlanti
  • Rijksakademie van Beldeende Kunsten, Amsterdam

Kuuden kuukauden alumnistipendi residenssiin ISCPssä, New Yorkissa 2025 on haettavissa 1-30.9.2023.

Alumniresidenssit ovat osa Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön yhteistyöhanketta, joka rakentaa dialogia taiteen opetuksen ja kansainvälisen taidekentän välille. Lue lisää Kuvataiteen kansainväliset verkostot -hankkeesta

International Studio & Curatorial Program (New York)

The International Studio & Curatorial Program (ISCP) tukee taiteilijoiden ja kuraattorien luovaa kehitystä edistäen vaihtoa residenssien ja julkisten ohjelmien kautta. ISCP sijaitsee entisessä tehtaassa Brooklynissa, ja siihen kuuluu 35 valoisaa työstudiota ja kaksi galleriaa. ISCP on New Yorkin kattavin kansainvälinen visuaalisen taiteen residenssiohjelma, joka perustettiin vuonna 1994. ISCP järjestää näyttelyitä, tapahtumia ja offsite-projekteja, jotka ovat maksuttomia ​​ja avoimia kaikille, ylläpitäen eloisaa nykytaiteen toimijoiden ja monipuolisen yleisön yhteisöä.

Yli 1 800 taiteilijaa ja kuraattoria yli 90 maasta on toiminut ISCP:n residenssissä. ISCP:n asukkaita rohkaistaan ​​hyödyntämään talon sisäistä taiteilija- ja kuraattoriyhteisöä, joka tarjoaa korvaamattomia kansainvälisiä yhteyksiä, ammatillisia keskusteluja ja kritiikkiä. Ohjelman aikana kaikki asukkaat kutsutaan osallistumaan useisiin aktiviteetteihin ISCP:ssä ja sen ulkopuolella, mukaan lukien neljä ohjelman ydintoimintoa: Visiting Critics, Field Trips, Artists at Work ja Open Studios.

ISCP:n alumniresidenssiin voivat hakea kaikenikäiset Kuvataideakatemiasta valmistuneet taiteilijat, joilla on vähintään 5 vuoden työkokemus. Kuuden kuukauden residenssijakso alkaa tammikuussa 2025.