Brass @ Sibelius Summer Academy tarjoaa vaskien juhlaa elokuussa 2022

Tervetuloa konsertteihin ja seuraamaan opetusta!

Sibelius Summer Academy

22.-26.8.2022 järjestettävä Brass @ Sibelius Summer Academy -kurssi tarjoaa mahdollisuuden tulla seuraamaan kansainvälisten huippuvaskimuusikoiden työskentelyä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoiden kanssa. Viikon aikana tarjotaan 10 avointa opetustilaisuutta, joissa yleisö voi tulla seuraamaan, miten kansainvälinen parhaimmisto opettaa tulevia ammattilaisia.

Tule kurkistamaan opetukseen

Brass @ Sibelius Summer Academyn opettajina toimivat Perry Hoogendijk, tuuba (Royal Concertgebouw Orchestra), David Rejano, pasuuna (Los Angeles Philharmonic Orchestra), Katy  Woolley, käyrätorvi (Royal Concertgebouw Orchestra), Miroslav Petkov, trumpetti (Royal Concertgebouw Orchestra) sekä Tormod Flaten, baritonitorvi (Royal Norwegian Naval Forces’ Band).

Opetus järjestetään Sibelius-Akatemian tiloissa Helsingin Musiikkitalossa ja Pohjoisella Rautatiekadulla ja sen seuraaminen on yleisölle maksutonta. Opetusaikataulut päivittyvät Taideyliopiston verkkosivujen tapahtumakalenteriin.

Opiskelijat ja opettajat lavalla

Brass @ Sibelius Summer Academy -kurssin kansainväliset huippuopettajat valtaavat Sibelius-Akatemian Pohjoisen Rautatiekadun konserttisalin lavan 25.8. klo 19. Ohjelma täsmentyy myöhemmin. Kurssin opiskelijat puolestaan esiintyvät 26.8. klo 16 Sibelius-Akatemian Pohjoisen Rautatiekadun konserttisalissa. Konsertissa kuullaan soolokappaleita ja otteita orkesteriteoksista. Molempiin konsertteihin on vapaa pääsy.

Lisätiedot

Vaskisoitinmusiikin professori Pasi Pirinen
pasi.pirinen@uniarts.fi

Sibelius Summer Academy on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kesäkurssikokonaisuus. Se tarjoaa nuorille musiikin opiskelijoille mahdollisuuden työskennellä ja esiintyä yhdessä maailmanluokan opettajien, taiteilijoiden ja muiden opiskelijoiden kanssa kannustavassa ja inspiroivassa ympäristössä. Sibelius Summer Academy toteutettiin ensimmäisen kerran 2019. Sen toimintaa tukevat Jane ja Aatos Erkon säätiö ja Wihurin rahasto.