Tutustu opiskelijaan: Nils Hansson

Pianisti Nils Hansson esiintyy solistina tulevassa Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin konsertissa Musiikkitalossa 30.10. Kysyimme Hanssonilta konsertista ja pyysimme häntä jakamaan hänen kulttuurivinkkinsä loppuvuodelle.

Kuka olet ja mitä teet Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa?

Nimeni on Nils Hansson Meng, olen kotoisin Ruotsista ja opiskelen parhaillaan viimeistä vuottani pianonsoiton maisteriksi. Sinfoniaorkesterin konsertti on minulle loistava tapa tehdä yhteenveto opinnoistani Sibelius-Akatemiassa.

Miten kuvailisit itseäsi taiteilijana?

Näen itseni ekstroverttinä taiteilijana. Esiintymisessä on tärkeää, että yleisö voi kokea jonkinlaisen vaikutuksen, oli se sitten kokijan oma ajatus tai jotain, mitä olen itse ajatellut. Tykkään joskus ottaa riskejä, kuten mielestäni kaikkien muusikoiden pitäisi. Uskon, että se tekee esityksestä inhimillisemmän, kun nostamme musiikin syvemmän merkityksen virheiden yläpuolelle.

Millaiset terveiset haluat lähettää yleisölle, jotka ovat tulossa katsomaan sinfoniaorkesterin konserttia? Mihin heidän kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota?

Olen varma, että yleisö nauttii konsertista täysillä, sillä ohjelma on mielestäni upea. Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterilla on mielestäni mahtava energia, ja se toimii hyvin Beethovenin viidennen pianokonserton kanssa, joka on täynnä iloa ja eloisuutta. Unohtamatta konsertin kapellimestaria Sakari Oramoa, jonka kanssa työskentelystä olen erittäin innoissani.

Kulttuurivinkkisi loppuvuodelle?

Käy monissa erilaisissa kulttuuritapahtumissa, ei vain konserteissa. Haasta itsesi käymällä näyttelyssä tai konsertissa, jonka anti on sinulle aivan uutta. On uskomatonta, kuinka monella tavalla ihmiset voivat ilmaista itseään taiteen kautta, millaisia ​​aiheita sen kautta voidaan käsitellä ja millaisia ​​erilaisia ​​tunteita se voi meissä herättää.