Opintotietojärjestelmien kehityspäällikön työ vapauttaa aikaa rutiinihommista

Töissä Taideyliopistossa -juttusarjassa tutustutaan työntekijöihin, jotka ovat erilaisissa rooleissa mahdollistamassa opiskelijoiden kasvun korkeatasoisiksi ja laaja-alaisesti ajatteleviksi taiteilijoiksi ja muutoksentekijöiksi.

Kuka olet ja mitä teet Taideyliopistossa?

Olen Lotta Lassila ja toimin opintotietojärjestelmien kehityspäällikkönä yhteisissä opintopalveluissa. Huolehdin Peppi-opintotietojärjestelmän ja Tuudo-mobiilisovelluksen sekä Peppi-liitännäisten kehittämisestä ja ylläpidon koordinoinnista. Vastuullani on myös Peppi-yhteistyön organisointi Taideyliopiston sisällä.

Miten päädyit meille töihin?

Aloitin työt opintohallinnossa opiskelujeni ohella Helsingin yliopistossa, jossa työskentelin vuosien varrella useassa eri tehtävässä opintohallinnossa. Koulutussuunnittelijana aloin kiinnostua opiskelijoiden digitaalisten palveluiden kehittämisestä ja hakeuduin Aalto-yliopistoon keskelle Sisu-opintotietojärjestelmän käyttöönottoa.

Sisu oli juuri saatu kunnialla käyttöön ja olin rekrytoimassa silloiseen tiimiini henkilöä Taideyliopistosta, kun huomasin avoimen työpaikan Taideyliopiston sivuilla. Olin työskennellyt pitkään monitieteisessä ympäristössä, mutta taiteen opetus oli minulle täysin uutta. Kiinnostuin Taideyliopistosta työympäristönä myös pienen koon ja kotimaisessa yliopistokentässä ainutlaatuisen aseman takia. Päätös työpaikan hakemisesta syntyi nopeasti ja olen tyytyväinen, että uskalsin hypätä itselleni uuteen ympäristöön.

Kerro tyypillisestä työpäivästäsi.

Tyypillinen työpäiväni alkaa Sörnäisten kampuksella Kookoksen 3. kerroksen kahvikoneelta. Työskentelen pääosin kampuksella vaikka suuri osa päivistäni kuluu etäpalavereissa. Teen yhteistyötä muiden yksiköiden, korkeakoulujen sekä sovellustoimittajien kanssa. Työpäivääni kuuluu yleensä niin suunnittelua, projektinhallintaa kuin käyttäjien ongelmien selvittelyä.

Mikä on työssäsi parasta?

Mielenkiintoisinta on päästä muokkaamaan opintohallinnon prosessit digitaalisiin palveluihin. Näen digitaaliset palvelut ennen kaikkea arkea yksinkertaistavina työkaluina. Ne vapauttavat käyttäjien aikaa rutiiniprosesseista. Toivon, että automaatiolla säästettävä aika voidaan käyttää entistä paremmin ohjaukseen ja opiskelijoiden kohtaamiseen.

Missä on henkinen kotisi?

Henkinen kotini taitaa olla siirtolapuutarhassa. Hankimme perheeni kanssa siirtolapuutarhamökin muutama vuosi sitten. Alkuperäistä 1940-luvun mökkiä oli remontoitu jo edellisten omistajien toimesta, mutta tekemistä riittää. Puutarhassa on paljon vanhoja perennoja, joita kaikkia en vieläkään tunne. Siirtolapuutarhamökki on myös paikka keskeneräisyydelle, olen päättänyt olla ottamatta stressiä rikkaruohoista tai tekemättömistä asioista.

Mitä Taideyliopiston esitystä tai näyttelyä olet käynyt viimeksi katsomassa?

Nolottaa myöntää, mutta tänä syksynä en ole ehtinyt Taideylipiston esityksiin. Odottamani 10-vuotisjuhlat menivät harmittavasti ohi flunssassa. Muutama viikko sitten käytin työhyvinvointitunnin HKO:n päivämatineassa Musiikkitalossa. Odotan kovasti Kuvataideakatemian opiskelijoiden joulumyyjäisiä. Tein viime vuonna myyjäisistä ihania löytöjä.

Kenelle haluaisit lähettää terveisiä, ja millaisia?

Haluan lähettää terveisiä kaikille Pepin käyttäjille. Muistakaa antaa palautetta! Hyvä ja huono palaute on arvokasta ja auttaa suuntaamaan kehitystä käyttäjien toivomaan suuntaan.

Terveisiä myös kaikille taideyliopistolaisille, joiden kanssa olemme tavanneet vain Teamsissa. Toivottavasti tapaamme livenä ensi vuonna!

Taideyliopistosta

Taideyliopisto on avoin taiteiden kohtauspaikka, rohkeiden uudistajien ja perinteen taitajien kriittinen yliopistoyhteisö. Muodostamme ainutlaatuisen ympäristön taiteilijana kasvamiseen ja vahvistamme taidetta ja sen muutosvoimaa. Taideyliopisto on yksi maailman johtavia esittävän taiteen yliopistoja ja siihen kuuluvat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu. Opiskelijoita meillä on noin 2 000 ja henkilötyövuosia noin 700.

#töissätaideyliopistossa #meolemmetaideyliopisto