Digitaalisen viestinnän asiantuntija auttaa yliopistolaisia tekemään parempia verkkosisältöjä

Töissä Taideyliopistossa -juttusarjassa tutustutaan työntekijöihin, jotka ovat erilaisissa rooleissa mahdollistamassa opiskelijoiden kasvun korkeatasoisiksi ja laaja-alaisesti ajatteleviksi taiteilijoiksi ja muutoksentekijöiksi.

Hanna Loraine punaista seinää vasten

Digitaalisen viestinnän asiantuntija Hanna Loraine arvostaa kiinnostavaa ja älykästä työyhteisöä.

Kuka olet ja mitä teet Taideyliopistossa?

”Hanna Loraine. Olen digitaalisen viestinnän asiantuntija viestinnän tiimissä, ja tällä hetkellä vastaan uniarts.fi-verkkosivuston uudistuksesta.”

Miksi hait Taideyliopistoon töihin?

”Työtehtävät kuulostivat todella kiinnostavilta ja tuntui, että tässä työssä voisin olla onnellinen. Taideyliopisto työpaikkana houkutteli, koska arvostan kiinnostavaa ja älykästä työyhteisöä. Olen tehnyt pitkään töitä yliopistomaailmassa, jossa olen viihtynyt tosi hyvin – Taideyliopisto toi tuttuun kuvioon kivan lisän taiteen ja kulttuurin substanssin kautta.”

Mikä on työssäsi parasta?

”Se, että saan tehdä asioista paremmin toimivia ihmisille. Internet on täynnä huonoja sivustoja ja verkkosisältöjä ja koen merkitykselliseksi sen, että autan omalta osaltani tekemään internetistä piirun verran paremman.

On myös kivaa, että työnkuvani kautta olen saanut tavata Taideyliopiston henkilökuntaa tosi laajasti. Jo verkkosivustouudistuksen valmisteluvaiheessa yhteisö tuli tutuksi ja mitä enemmän porukkaa tapaan, sen iloisempi olen siitä, että olen töissä täällä. Kaikki ovat olleet todella yhteistyökykyisiä ja positiivia, vaikka vaiheittainen tekeminen vaatii keskeneräisyyden ja muutoksen jatkuvaa sietämistä.”

Mikä on Taideyliopistossa työskentelyssä parasta?

”Ihan ehdottomasti työyhteisö. Ja etenkin oma viestinnän tiimi. En ole ikinä ollut osana yhtä osaavaa ja älykästä tiimiä. Tässä porukassa päivittäinen yhteinen työskentely on hauskaa ja tuottoisaa, ja lounaskeskustelut työpäivien suola!”

Mitä Taideyliopiston esitystä tai näyttelyä olet käynyt viimeksi katsomassa?

”Viimeisimpänä olen käynyt katsomassa Kuvataideakatemian kandinäyttelyn sen avajaispäivänä. Mieleen jäi lämpimästi jännittynyt tunnelma ja nuorten taiteilijoiden vahvasti näkemyksellinen ote – en koskaan kyllästy ihailemaan sitä miten lahjakkaita opiskelijamme ovat.”

Taideyliopistosta

Taideyliopisto on avoin taiteiden kohtauspaikka, rohkeiden uudistajien ja perinteen taitajien kriittinen yliopistoyhteisö. Muodostamme ainutlaatuisen ympäristön taiteilijana kasvamiseen ja vahvistamme taidetta ja sen muutosvoimaa. Taideyliopisto on yksi maailman johtavia esittävän taiteen yliopistoja ja siihen kuuluvat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu. Opiskelijoita meillä on noin 2 000 ja henkilötyövuosia noin 700.

#töissätaideyliopistossa #meolemmetaideyliopisto