Tukisäätiöt

Tukisäätiöt avustavat Taideyliopistoa kehittämään taidekoulutusta sekä tukevat akatemioita ja opiskelijoitamme.

Vastavalmistunut opiskelija tervehtii yleisöä todistuskansio ja ruusu kädessään.

Taideyliopistolla on kaksi tukisäätiötä, Taideyliopiston tukisäätiö sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö. Jaettavien apurahojen kautta opiskelijat ja henkilöstö pääsevät kehittymään taiteilijoina esimerkiksi kansainvälisien kurssien kautta.  

Pystyt tukisäätiöiden kautta tukemaan kaikkia yksiköitämme tai voit helposti kohdentaa lahjoituksesi sinulle tärkeälle taidealalle.

Molempien tukisäätiöiden asiamiehenä toimii Sarri Vuorisalo-Tiitinen.

Taideyliopiston tukisäätiö

Taideyliopiston tukisäätiö on perustettu vuonna 2018. Apurahoja jaetaan ensimmäisen kerran vuonna 2021.

Apurahat tullaan myöntämään tukisäätiön muodostamista rahastoista, joita on kolme; Taideyliopiston yleisrahasto, Kuvataideakatemian rahasto ja Teatterikorkeakoulun rahasto.

Hallitus

Taideyliopiston tukisäätiön hallitukseen kuuluvat Heikki Lehtonen, Kaarlo Hildén, Leif Jakobsson ja Mikael Karkkonen.

Sibelius-Akatemian tukisäätiö

Taideyliopiston yhteydessä toimiva Sibelius-Akatemian tukisäätiö jakaa apurahoja erityisesti musiikin opiskelijoille. Säätiö on perustettu vuonna 1931 ja sen alla toimii yhteensä 40 erilaista lahjoitus- ja testamenttirahastoa.

Lisätietoa apurahoista

Lue vuoden 2021 myönnetyistä apurahoista

Lue tietosuojailmoitus apurahaa hakevalle

Sibelius-Akatemian tukisäätiö tukee kansainvälistä Maj Lind -pianokilpailua, joka järjestetään viiden vuoden välein. Seuraava kilpailu on syksyllä 2022.

Hallitus

Tukisäätiön hallitukseen kuuluvat Lauri Paloheimo (puheenjohtaja), Tom von Weymarn (varapuheenjohtaja), Eeva Ahdekivi, Emilie Gardberg, Mammu Kaario, Tapio Oksanen ja Jorma Ollila.