Taideyliopiston viestintäpalvelut

Tervehdys viestinnästä! Meitä on täällä iso joukko, noin 17 idearikasta, ahkeraa ja taiteesta sekä tieteestä innostunutta viestijää.

Tällainen on tiimimme käytännössä

Viestintä jakaantuu meillä neljään pienempään tiimiin: yliopistotasoiseen viestintätiimiin sekä akatemiakohtaisiin tiimeihin. Lisäksi laajennettuun tiimimme kuuluu myös yliopiston kumppanuuspalvelut, jotka vastaavat yliopistomme ulkopuolisista yhteistyökumppaneista ja varainhankinnasta.  

Vaikka olemmekin keskenään hajautuneet pienempiin tiimeihimme, niin kokoonnumme säännöllisesti yhteen koko poppoolla sekä teemme paljon yhteistyötä toistemme kanssa. Työskentelemme paljon jaettujen projektien ja tapahtumien parissa.  

Erilaisuus on rikkaus

Meillä on kaikilla erilaiset työtehtävät. Yksi tiimimme rikkaus onkin mahdollisuus nähdä toistemme työtä läheltä ja oppia toistemme kautta.   

Myös taustamme ovat erilaisia, meitä on täällä kauppislaisia, historioitsijoita, kirjallisuustieteilijöitä ja teologeja. Jaamme kuitenkin yhteisen mielenkiinnon viestintään ja taiteen edistämiseen. Olemme työssämme uteliaita ja kunnianhimoisia, muttemme kilpailuhenkisiä. Jaamme yhteiset tavoitteet ja päämäärät – haluamme tehdä yhdessä Suomen parasta viestintää. 

Meistä saat ympärillesi välittävän ja yhteisöllisen tiimin. Meille on tärkeää tehdä töitä yhdessä ja kuulla toistemme mielipiteitä, ideoita ja ajatuksia. Ideoimme paljon uutta yhdessä, pyydämme toisiltamme apua, annamme tukea ja juhlimme toistemme onnistumisia. Hierarkia tiimissämme on matala ja haluamme, että voit tulla meistä kenen tahansa luokse villien ideoidesi tai huoliesi kanssa.  

Kokoonnumme säännöllisesti yhteen

Kokoonnumme koko laajan tiimin kesken yhteen kuukausittain, joissa kannustamme toisiamme jakamaan niin onnistumisia, oppimiskokemuksia ja ajatuksia esimerkiksi lyhyiden Show and Tell -esitysten muodossa. Pienempien tiimien kanssa tapaamme viikoittain viikkopalavereissa. Kanssamme voit työskennellä sujuvasti toimistolla ja etänä. 

Meillä on yhdessä määritellyt tavoitteet. Mittaamme ja seuraamme työmme tuloksia säännöllisesti ja raportoimme näistä toisillemme yhteisissä tapaamisissa. 

Työkaveruutta ja yhteistä tekemistä

Kanssamme pääset osaksi hersyviä kahvipöytä- ja lounaskeskusteluja. Näemme toisiamme mielellämme myös työajan ulkopuolella ja keksimme arkeemme monenlaista piristävää puuhaa. Olemme esimerkiksi tehneet yhteisiä pyöräretkiä ja käyneet yhdessä museoissa ja teatterissa.  

Työpäiviämme saatamme ylentää esimerkiksi yhteisillä pukeutumishaasteilla ja höntsäfutiksella töiden jälkeen. Säännöllinen pullakahvittelu kuuluu myös työhömme! 

Mitä toivomme uudelta työkaverilta?

Toivomme, että uusi työkaverimme toisi tiimimme uutta osaamista ja tuoreita ajatuksia. Pidämme erilaisuutta ja moninaisuutta arvossa ja toivotamme uudet näkökulmat ja ideat tervetulleiksi. Meille on tärkeää, että tykkäät tehdä yhdessä töitä ja kannustaa muita kohti omia ja yhteisiä tavoitteita. Toivomme että kestät puolivalmiutta ja epävarmuutta ja pystyt jakamaan kanssamme ideoitasi ja tuotoksiasi, vaikka ne olisivatkin keskeneräisiä. Arvostamme myös halua kehittyä työssäsi ja kehittää rohkeasti omaa vastuualuettasi. 

Lainauksia tiimiläisiltä

Parasta tiimissä on mieletön yhteishenki yhdistettynä timanttiseen ammattitaitoon ja motivaatioon. Kaikki auttavat toisiaan ja aina löytyy apua sparrailuun tai uuden ideointiin.

Mirva Taideyliopistossa vuodesta 2014

Tiimissämme tuntee itsensäkin vähän fiksummaksi, kun muut ovat niin nokkelia, syvällisiä ja hauskoja. Olen tosi ylpeä tiimistäni ja työkavereistani. Koen, että olemme yhdessä edelläkävijöitä ja todella hyviä työssämme ja opin valtavasti uutta kollegoilta koko ajan.

Heta Taideyliopistossa vuodesta 2015

Olen oppinut työkavereiltani valtavasti viestinnästä, mutta myös taiteesta, politiikasta, futiksesta, kirjoista, ruuanlaitosta ja viherkasveista. On mahtavaa tehdä töitä ihmisten kanssa, joiden ajattelua ihailee.

Maija Taideyliopistossa vuodesta 2019

Tiimiläisten haastatteluja