Yhtäkiä

kuvituskuva

Minkälainen on taideteoksen tapahtuma? Mikä on sen ero taidenäyttelyn tapahtumiseen, etenkin jos lähtökohdat ovat esityksellisiä tai osallistuvia? Yhtäkiä-näyttelyn teokset luotaavat taideteoksen materiaalisuuteen liittyviä kestollisia mahdollisuuksia ja kysymyksiä, kuten miten taideteos tapahtuu kokemuksen kannalta? Missä kohtaa teos tapahtuu ja millä ehdoilla? Minkälainen voi olla teoksen elinkaari? Toisaalta näyttelyssä teemana on myös yhtäkkisyyden sisältämät mahdollisuudet: mitä tuo hetki sisältää, mitä se tekee mahdolliseksi, kontingentiksi ja mahdottomaksi?

Yhtäkiä-näyttelyyn osallistuu nuoria taitelijoita Kuvataideakatemian taiteenaloilta maalaus, kuvanveisto ja tila-aikataiteet: Milja Havas, Hermanni Härmälä, Lina Herrmans, Aarne Kivelä, Lassi Kontiainen, David Nabel, Aala Nyman ja Sara Rantanen.

Näyttelyn työryhmä on kutsunut näyttelyyn Jani Anders Purhosen ja Eeva Röngän muodostaman Bebetton-taidealoitteen sekä Iso-Britanniassa asuvan Samuel Thompson-Plantin.

Näyttelyyn on kutsuttu myös kirjoittaja ja kuraattori Nimco Kulmiye Hussein. Hussein vastaa yhdessä Kuvataideakatemian Praxis-maisteriopiskelija Joonas Pulkkisen kanssa näyttelyn kuratoinnista ja kuratoriaalisista teksteistä.

Ajankohta

4.8.2023 – 27.8.2023

Sijainti

Kuva/Tila

Sörnäisten rantatie 19

00530 Helsinki

Liput

Vapaa pääsy.

Muut tiedot


Avoinna ti–su 11–18.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet