Peruttu: Taide ja tähtitaivas

Tapahtuma on osa Taideyliopiston neljättä tutkimuspaviljonkia, joka järjestetään Hietsun Paviljongissa ja sen ympäristössä Helsingissä 5.6.–29.8.2021.

Tähtitaivas
Kuva: Helsingin Observatorion valokuva-arkisto.

Tapahtuma siirtyy syksyyn, jolloin se järjestetään yhteistyössä Taideyliopiston Taiteellisen tutkimuksen keskuksen kanssa. Uusi ajankohta on 24.11.2021.

Taide ja tähtitaivas on taidetta, tähtitiedettä ja kulttuurihistoriaa yhdistävä keskustelutilaisuus, jossa puhutaan tähtikartoista, avaruuselokuvista ja maailmankaikkeuden epäinhimillisestä kauneudesta. Keskustelun alustajiin kuuluvat kulttuurihistorioitsija Maarit Leskelä-Kärki, kosmologi Syksy Räsänen, tähtitieteen dosentti Hannu Karttunen ja kuvataiteilija Elina Saloranta.  

Tapahtuman kieli on suomi, ja tilaisuus järjestetään yhteistyössä Turun yliopiston SELMA-tutkimuskeskuksen kanssa (Centre for the Study of Storytelling, Experientiality and Memory). 

Tutkimuspaviljonki #4: Helsinki 

Kuvataidetta, konsertteja, esityksiä, työpajoja ja keskusteluja tutkivalla otteella –tervetuloa Taideyliopiston tutkimuspaviljonkiin katsomaan ja kokemaan, mistä taiteellisessa tutkimuksessa on kyse. Aiemmin Venetsian biennaalin yhteydessä järjestetty paviljonki kerää taiteilija-tutkijat nyt Helsingin Hietsuun.  

Taideyliopiston neljäs tutkimuspaviljonki järjestetään Louise ja Göran Ehrnroothin säätiön tuella. 

Ajankohta

8.6.2021 klo 16:00 – 19:00

Sijainti

Juhlasali

Hietsun Paviljonki

Hiekkarannantie 9

00100 Helsinki

Liput

Vapaa pääsy

Muut tiedot


Näin vierailet Taideyliopiston tutkimuspaviljongissa.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet