Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Spaces in-between

Mammu Rankanen ja työryhmä esittävät Spaces in-between: Harjotuksia tilan tunnusta. Tapahtuma on osa Tutkimuspaviljonkia.

Spaces in-between -työryhmä esittää: Harjoituksia tilan tunnusta

Harjoituksia tilan tunnusta on Spaces in-between työryhmän esityksellinen ulostulo syyskuussa 2022 alkaneesta työpajamuotoisesta taiteellisesta tutkimuksesta jatkuen toukokuun Research Pavilion#5 residenssiin Kallio-Kuninkalassa. Työryhmään kuuluvat tanssitaiteilijat Satu Halttunen, Riina Huhtanen, Anni Kaila, Kalle Lähde, Minja Mertanen, Hanna Mäkelä, Mammu Rankanen, Ida Riik, Anni Rissanen, Raisa Vennamo ja Eemu Äikiö. Työpaja on Mammu Rankasen tanssijan sisäisen ja ulkoisen tilan kokemusta käsittelevän taiteellisen väitöstutkimuksen kolmas taiteellinen osa. Tutkimuksessa keskeinen käsite on japanilainen tila-aika käsite ma 間.

Ma間 tarkoittaa intervallia tilassa ja ajassa. Se voi olla esimerkiksi kahden seinän välinen tyhjä tila, hiljainen tauko musiikissa tai liikkumattomuus kahden liikkeen välissä. Ma on myös budolajeissa kahden taistelijan välinen etäisyys. Sen voi ajatella ilmenevän yleisön ja esiintyjän sekä esim. oman kehon keskustan ja raajojen välissä. Ma liittyy myös ruumiin esitietoiseen suhteeseen ympäristön kanssa. Aasialaisessa ajattelussa tyhjyyden ajatellaan olevan kaikkien ilmiöiden taustalla. Ma tuo tämän tyhjyyden esiin, piirtyessään aistittavien muotojen väliin.

Esitys esitetään 11.6. klo 13.00 Suomenlinnassa Pohjoismaisen kulttuuripisteen keskusteluohjelmassa ja 12.6. klo 19.00 Musiikkitalon Black Boxissa.

Esitys on osa Taideyliopiston Tutkimuspaviljonkia.

Ajankohta

11.6.2023 klo 13:00
12.6.2023 klo 19:00

Sijainti

Suomenlinna

Suomenlinna B28

00190 Helsinki

Black Box

Liput

Vapaa pääsy.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet