Kansanmusiikkia Taideyliopistosta: Pyhät

Kansanmuusikko Essi Hirvonen esittää maisterikonsertissaan soolokontrabassosävellyksiään pyhille ihmisille.

Kansanmuusikko ja kontrabasisti Essi Hirvonen on säveltänyt Pyhät -konserttikokonaisuuden vuosien 2020–2023 aikana. Konsertin sävelkieli on pitkälinjaista ja vähäsävelistä perustuen kansanmusiikin vanhempaan kerrostumaan. Hirvosen minimalistinen ja herkkä sävelkieli luo tilan sisäiselle hiljentymiselle.

Konsertissa kuullaan sävellyksiä mm. marttyyrille ja tunnustajalle Johannes Sonkajanrantalaiselle, Kristuksen tähden houkalle Ljubov Rjazanilaiselle, neitsytmarttyrille Cecilia Roomalaiselle ja kolmelle pyhälle nuorukaiselle. Konserttikokonaisuutta läpileikkaavat erilaiset ortodoksisten kirkonkellojen ääni-imitaatiot kontrabassolla.

Neitsytmarttyyri Cecilia Roomalaisen päivänä 22.11.2023 klo 19 Musiikkitalon Black Boxissa.

Esiintyjät

  • Essi Hirvonen, kontrabasso 

Lisätiedot: Jannika Lahin, jannika.lahin@uniarts.fi

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta -konsertit ovat sarja Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmän tutkintokonsertteja. Aineryhmän opiskelijat lähestyvät esityksissään kansanmusiikkia erilaisista näkökulmista. Konserttien sisällöt ja ideat kumpuavat niin vanhoista runoista ja perinteestä, henkilökohtaisista havainnoista ja tunteista, kuin oman musiikillisen matkan varrella tapahtuneista muutoksista.

Vuosittain järjestettävissä konserttikokonaisuuksissa pääsee kurkistamaan kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttimaan musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna.

Kansanmusiikkia Sibelius-Akatemiassa 40 vuotta!

Soitto, laulu ja tanssi kuuluvat kaikille! Kansanmusiikin taidetta, pedagogiikkaa ja tutkimusta tuovat vuoden aikana esiin niin aineryhmän opiskelijat, opettajat, alumnit kuin emerituksetkin. Seuraa juhlavuoden viestintää koulutusohjelman sosiaalisen median kanavista. Tervetuloa osallistumaan, kuuntelemaan, keskustelemaan ja juhlistamaan kansanmusiikin yliopistokoulutuksen merkkivuotta!

Mannerheimintien peruskorjaus

Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tämän hetken tiedon mukaan Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia.

Suosittelemme seuraamaan tietyömaan virallisia tiedotuskanavia, joista löytyy ajantasaisin tieto.

Ajankohta

22.11.2023 klo 19:00 – 20:00

Sijainti

Black Box

Mannerheimintie 13

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Liput

Vapaa pääsy

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet