Verkkotapahtuma: Pekka Kantonen: Arjen mikrohistoriaa YouTubessa

Tapahtuma on osa Taideyliopiston neljättä tutkimuspaviljonkia, joka järjestetään Hietsun Paviljongissa ja sen ympäristössä Helsingissä 5.6.–29.8.2021.

Olohuoneessa ihmisiä katsomassa videota.

Taiteilija-tutkija Pekka Kantosen keskustelu linkittyy näyttelyyn Kolme kertaa vuosikymmen, jossa videopäiväkirja kuvaa Kantosen perheen elämää YouTube-kanavalla. Videopäiväkirja on alkanut päivittäisillä otoksilla maaliskuussa 1990 ja se täydentyy lähes reaaliaikaisesti uusilla otoksilla edeten vääjäämättömästi ihmisten, asioiden ja paikkojen vanhetessa, tuhoutuessa ja kadotessa. 

Yleisölle avoimessa keskustelussa Arjen mikrohistoriaa YouTubessa ovat mukana performance-taiteilija Olga Spyropoulou, dramaturgian opiskelija Mikael Karkkonen ja historoitsija Anu Lahtinen. Keskustelukieli on suomi/englanti.

Keskustelu striimataan Taideyliopiston Youtube-kanavalla. 

Tutkimuspaviljonki #4: Helsinki 

Kuvataidetta, konsertteja, esityksiä, työpajoja ja keskusteluja tutkivalla otteella –tervetuloa Taideyliopiston tutkimuspaviljonkiin katsomaan ja kokemaan, mistä taiteellisessa tutkimuksessa on kyse. Aiemmin Venetsian biennaalin yhteydessä järjestetty paviljonki kerää taiteilija-tutkijat nyt Helsingin Hietsuun.  

Taideyliopiston neljäs tutkimuspaviljonki järjestetään Louise ja Göran Ehrnroothin säätiön tuella. 

Ajankohta

10.6.2021 klo 16:00 – 18:00

Sijainti

Verkkotapahtuma

Liput

Vapaa pääsy

Muut tiedot


Näin vierailet Taideyliopiston tutkimuspaviljongissa.