Nuorisokoulutuksen matinea 

Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen klassisen musiikin opiskelijat esiintyvät.

Lisätiedot: Päivi Koivula, paivi.koivula@uniarts.fi 

Sisäänpääsy saapumisjärjestyksessä niin kauan kuin paikkoja riittää (Konserttisalissa 550 paikkaa). Sisäänmeno klo 14.45–15 ja esiintyjän vaihtuessa. Alalämpiöstä löytyy vartioimattomia ja maksuttomia naulakoita ulkovaatteiden ja suurten laukkujen säilytystä varten.

Nuorisokoulutuksen matineat Sibelius-Akatemiassa

Nuorisokoulutuksen opiskelija- ja kamarimusiikkimatineat ovat sarja Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen klassisen musiikin opiskelijoiden konsertteja. Nuorisokoulutuksen tavoitteena on saada musiikillisesti lahjakkaat koulua käyvät lapset ja nuoret tavoitteellisen musiikinopetuksen piiriin. Konserttien nuoret esiintyjät tulevatkin eri puolilta Suomea.

Lauantaikonserttien ohjelmat koostuvat pääasiassa nuorten soittajien loistokkaista solistinumeroista. Vaihtelevine ohjelmistoineen ne heijastelevat sekä nuorisokoulutuksemme opiskelijoiden tasokasta osaamista että tarjolla olevaa monipuolista instrumenttivalikoimaamme.

Kamarimusiikki ja sen opiskelu avaa ovet maailmaan, jossa yksilöllisyys ja yhteisöllisyys kohtaavat parhaalla mahdollisella tavalla. Yhdessä soittaminen kehittää, yhdistää ja rikastuttaa paitsi soittajia myös kuulijoita. Nuorisokoulutuksessa opiskellaan kamarimusiikkia pääasiallisesti Järvenpäässä, Kallio-Kuninkalan kurssikeskuksessa järjestettävillä viikonloppuleireillä, joiden päätteeksi järjestetään Helsingissä tähän sarjaan sisältyviä sunnuntaikonsertteja.

Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy.

Mannerheimintien peruskorjaus

Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tämän hetken tiedon mukaan Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia.

Suosittelemme seuraamaan tietyömaan virallisia tiedotuskanavia, joista löytyy ajantasaisin tieto.

Ajankohta

26.10.2024 klo 15:00 – 16:00

Sijainti

Camerata

Mannerheimintie 13a

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Liput

Vapaa pääsy, paikkoja on rajoitetusti. Vapaalippuja jaossa noin 50 kpl R-talon aulassa tuntia ennen esityksen alkua.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet