Miina Aho, Robin Ellis

Miina Aho: Soft Moment

Soft Moment on silkkipainovedosten kokoelma, joka pohjautuu vuoden 2021 aikana tehtyihin lyijykynäpiirroksiin. Esittävän ja abstraktin rajalla oleillaan toisen lajin tavoittelun ja pehmeyden tuntemuksen hetkissä: miltä tuntuu etanan iho, rantakäärmeen lipaisu, karvainen maha vasten omaa, matojen luikertelu sormissa. Työskentelyyn on sisältynyt ajoittainen halu muuttua selkärangattomaksi ja käpertyä kerälle omaan kainaloon.

Teokset sijoittuvat piirroksen ja painetun taiteen välimaastoon ja harhauttavat toteutuksellaan. Töissä kohtaavat molempien välineiden ominaispiirteet ja viehättävyydet niiden sulautuessa omaksi jäljekseen. Olen käyttänyt teosten vedostamiseen pigmenteistä ja kasviperäisistä sideaineista valmistamiani painovärejä. Serigrafian materiaalisesta puolesta ja sen kestävyydestä on muotoutunut sisällöllinen osa työskentelyäni ja teoksiani.

Taitelijasta

Miina Aho (1990, Renko) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka työskentelee piirtämisen ja taidegrafiikan menetelmin. Piirrosjälki toimii materiaalina painetulle kuvalle ja venyy välineen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Painomenetelmän materiaalisuus ja sen tutkiminen on osa Ahon prosessia ja teoksia.

Aho valmistui kuvataiteen kandidaatiksi taidegrafiikan opetusalueelta 2019 ja viimeistelee tällä hetkellä maisteriopintojaan. Soft Moment on toinen osa hänen maisterin opinnäytettään, josta ensimmäinen nähtiin Kuvan Keväässä 2021.

Näyttelyä on tukenut Taike.

www.miinaaho.com
@miinaaho (instagram)

Robin Ellis: Touched by the hand of God

Touched by the hand of God koostuu teoksista, jotka ovat tuotettu täysin vailla ihmiskäden jälkeä. Kynien läpi kanavoituna, painovoima, liike ja kitka ovat luoneet ilmestysmäisiä näkyjä paperille. Alkuvoimaiset ja todelliset kuvat eivät ole kiitollisuudenvelassa kenellekään.

Taitelijasta

Robin Clifford Ellis (1973, UK) on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka tutkii taidegrafiikan keinoin muodonmuutoksen, mukautumisen ja tekijyyden teemoja. Viime aikoina hän on pyrkinyt tekemään näkymättömästä näkyvää työstämällä koneiden avulla teoksia, joissa ihmisen vaikutus on minimoitu. Ellis suorittaa kuvataiteen maisteriopintojensa ensimmäistä vuotta taidegrafiikan opetusalueella.

robinellis.cargo.site
https://www.instagram.com/robincliffordellis/

Ajankohta

19.11.2021 – 5.12.2021

Sijainti

Project Room

Lönnrotinkatu 35

00180 Helsinki

Muut tiedot


Avoinna ti–su 11–18. Vapaa pääsy.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet