Maisterikonsertti: Oskari Siirtola, kontrabasso 

Oskari Siirtolan maisterikonsertti Music for Rituals

Siirtolan maisterikonsertissa kuullaan hänen tuore sarjansa Music for Rituals, jota esittämään hän on kasannut huippumuusikoista koostuvan septetin. Viime vuosina big band -säveltäjänä ja -sovittajana esiin astunut Siirtola tutkii teoksessa tapoja yhdistellä pienyhtyeen vapautta ja ketteryyttä hiottuihin sovituksiin. 

Esiintyjät 

  • Jussi Kannaste, saksofonit 
  • Mikko Mäkinen, saksofonit 
  • Mikko Pettinen, trumpetti 
  • Kasperi Sarikoski, pasuuna 
  • Juho Valjakka, piano 
  • Oskari Siirtola, kontrabasso 
  • Mika Kallio, rummut 

Lisätiedot: Anna Huuskonen, anna.huuskonen@uniarts.fi 

Jazzmusiikin opiskelu Sibelius-Akatemiassa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin opiskelijat muodostavat erityisen jazzyhteisön, johon kuuluu noin 40 opiskelijaa. Opettajina toimivat Suomen johtavat jazzmuusikot ja lukuisat kansainväliset tähdet. Koulutus tunnetaan erityisesti runsaasta mestarikurssitoiminnasta, joka tuo opettajavieraiksi lukuisia jazzmusiikin kirkkaimpia tähtiä ja legendoja. Opintojen lisäksi koulutus järjestää konsertteja, vuosittaisen DIG.-festivaalin ja työskentelee läheisesti yhteistyössä monen muun suomalaisen jazztoimijan kanssa. Sibelius-Akatemian jazzkoulutus on myös osa kansainvälistä jazzkoulujen yhteisöä. Valmistumisen jälkeen opintoja voi jatkaa jazzmusiikin tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin.

Lue lisää jazzmusiikin opiskelusta

Mannerheimintien peruskorjaus

Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tämän hetken tiedon mukaan Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia.

Suosittelemme seuraamaan tietyömaan virallisia tiedotuskanavia, joista löytyy ajantasaisin tieto.

Ajankohta

27.5.2024 klo 19:00 – 20:10

Sijainti

Black Box

Mannerheimintie 13

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Liput

6,50–18€

Osta liput

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet