Kesän nuoret taiteilijat: Esther Calderón Morales

Ohjelmassa keskitytään kahteen pääteokseen ja muihin lyhyempiin esityksiin

Venus of the Baltic Sea – Juulia Havernisen ja Esther Calderonin sävellys soololaulajalle, hydrofonille ja elektroniikalle syntyi yhteistyössä BlueAdapt-tutkijan ja hydrologi Inese Huttusen kanssa osana Taideyliopiston ArsAdapt – Kestävän tulevaisuuden taiteilijat -hanketta. 

Botticellin Venuksen syntymä -maalauksen innoittamana teoksemme kuvittelee rehevöityneestä merestä nousevan nykyaikaisen Itämeren Venuksen, joka ilmentää ihmisen aiheuttaman pilaantumisen vaikutuksia. Sävellys kuvaa tämän hybridiolennon tuntemuksia, kun se saapuu rantaan fosforinhohtoisessa simpukankuoressa. Käytimme apunamme data-aineistoja, joissa käsitellään Itämeren aiempia ja tulevia skenaarioita. 

Sediments (työnimike) on yhteistyössä Emil Sanan kanssa kehitteillä oleva teos, jossa sekoitetaan syntetisaattoreita, kivien ja kasvien äänielementtejä sekä suoraan maasta peräisin olevaa dataa.  

  • Esther Calderón: Live-elektroniset instrumentit, äänen spatialisointi, veden ja muiden elementtien kanssa esiintyminen. 
  • Juulia Haverinen: Live-ääni, syntetisaattori 
  • Emil Chieusse: Syntetisaattorit, muiden elementtien kanssa esiintyminen 

Lisätiedot: Eeva Hohti, eeva.hohti@uniarts.fi

Kesän nuoret taiteilijat

Konserttisarja esittelee vastikään valmistuneita ja opinnoissaan erinomaisesti menestyneitä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoita. 

Tutustu muihin konsertteihin!

Mannerheimintien peruskorjaus

Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tämän hetken tiedon mukaan Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia.

Suosittelemme seuraamaan tietyömaan virallisia tiedotuskanavia, joista löytyy ajantasaisin tieto.

Ajankohta

5.9.2024 klo 19:00 – 19:50

Sijainti

Black Box

Mannerheimintie 13

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Liput

6,50–19,50 €

Osta liput

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet