Kesän nuoret taiteilijat: Essi Hirvonen 

Essi Hirvosen konsertti ’’Pyhät’’

Pyhät on temaattinen, vahvasti läsnä oleva konserttikokonaisuus soolokontrabassomusiikkia. Konsertti käsittelee näkyvän ja näkymättömän rajapintaa, hengellisyyttä ja hiljaisuutta. Konsertin sävelkieli on pitkälinjaista ja vähäsävelistä perustuen tyylillisesti kansanmusiikin vanhempaan kerrostumaan. 

Hirvosen minimalistinen ja herkkä sävelkieli luo tilan sisäiselle hiljentymiselle ja rauhoittumiselle. Hirvonen on säveltänyt konsertin musiikin vuosien 2020–2023 aikana. Konserttikokonaisuus hyödyntää moniaistillisuutta – kontrabasson ääni on kuuluvuuden lisäksi tuntuva, minkä lisäksi soittotekniikoiden visuaalisuus tukee instrumentaalimusiikin tarinallisuutta. 

Konsertin sävellykset on omistettu pyhille ihmisille, kuten muusikoiden suojeluspyhälle neitsytmarttyyri Cecilia Roomalaiselle ja Suomen ortodoksisen kirkon toiselle omalle paikallispyhälle tunnustaja ja marttyyri Johannes Sonkajanrantalaiselle. Konserttikokonaisuutta läpileikkaavat erilaiset kontrabassolla soitetut ortodoksisten kirkonkellojen ääni-imitaatiot. 

Esiintyjät

  • Essi Hirvonen, kontrabasso 

Ohjelma 

  • Essi Hirvonen: 
  • Cecilia Roomalaiselle 
  • Elisabet ja Varvara 
  • Sydänäänet / Rakkaus, Ljubov Rjazanilaiselle 
  • Johannes Sonkajanrantaiselle 
  • Kolme pyhää nuorukaista 

Lisätiedot: Anna Huuskonen-Kuhlefelt, anna.huuskonen-kuhlefelt@uniarts.fi

Kesän nuoret taiteilijat

Konserttisarja esittelee vastikään valmistuneita ja opinnoissaan erinomaisesti menestyneitä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoita. 

Tutustu muihin konsertteihin!

Mannerheimintien peruskorjaus

Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tämän hetken tiedon mukaan Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia.

Suosittelemme seuraamaan tietyömaan virallisia tiedotuskanavia, joista löytyy ajantasaisin tieto.

Ajankohta

22.8.2024 klo 19:00 – 20:00

Sijainti

Black Box

Mannerheimintie 13

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Liput

6,50–19,50 €

Osta liput

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet