Kansanmusiikkia Taideyliopistosta: PööräX

Pyörivä peilipallo

PööräX on leiskuva kansanmusiikkiyhtye, joka nivoo soitossaan yhteen kansanmusiikin eri kerrostumien ja tyylien kirjon mahtipontiseksi kokonaisuudeksi.

Kuin pyörivä peilipallo, konsertti heijastelee välkähdyksiä setukaisten runolaulusta, suomenruotsalaisesta menuetista ja American old-timen poljennosta pelimannidiskoon. Lavalla kuusi muusikkoa, ainakin tusina soittimia ja Venny-koira. Tervetuloa!

Esiintyjät

  • Touko Kentala – viulu, alttoviulu, mandoliini, laulu
  • Henrica Westerholm – viulu, jouhikko, laulu
  • Leo Herranen – kitara, kontrabasso, harmooni, laulu
  • Eemeli Pruiksma – viulu, mandocello, munniharppu, laulu
  • Helena Taskila – laulu, panhuilu
  • Laura Reunanen – laulu, perkussiot 

Lisätiedot: Tiina Halonen, tiina.halonen@uniarts.fi

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta -konsertit ovat sarja Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmän tutkintokonsertteja. Aineryhmän opiskelijat lähestyvät esityksissään kansanmusiikkia erilaisista näkökulmista. Konserttien sisällöt ja ideat kumpuavat niin vanhoista runoista ja perinteestä, henkilökohtaisista havainnoista ja tunteista, kuin oman musiikillisen matkan varrella tapahtuneista muutoksista.

Vuosittain järjestettävissä konserttikokonaisuuksissa pääsee kurkistamaan kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttimaan musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna.

Mannerheimintien peruskorjaus

Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tämän hetken tiedon mukaan Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia.

Suosittelemme seuraamaan tietyömaan virallisia tiedotuskanavia, joista löytyy ajantasaisin tieto.

Ajankohta

20.5.2024 klo 19:00 – 20:00

Sijainti

Black Box

Mannerheimintie 13

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Liput

Vapaa pääsy

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet