Kansanmusiikkia Taideyliopistosta: Liikkeessä

Verna Kylmäsen taiteellinen tasosuoritus

Harmonikansoittaja-pianisti Verna Kylmäsen maisterikonsertissa kuullaan Kylmäsen uusia sävellyksiä usean erilaisen pienkokoonpanon tulkitsemana.

Sävellyksissä yhdistyvät Kylmäsen musiikillisen maailman monet puolet, kun pelimannimusiikkiin nojaavat melodiat täydentyvät monivivahteisilla harmonioilla ja yksityiskohtaiset sovitukset antavat tilaa improvisaatiolle sekä hetkessä reagoimiselle. Sibelius-Akatemiassa opiskelunsa aikana Kylmänen on suorittanut B-tutkinnot sekä kansanmusiikissa että klassisessa pianossa ja ammentaa omassa ilmaisussaan kummankin tyylilajin traditioista.

Lavalle kanssaan hän on kutsunut soittokavereita viimeisen kymmenen vuoden varrelta. Musiikillisten kohtaamisten aikana uppoudutaan yhteismusisoinnin äärelle vaihtuvien instrumenttiyhdistelmien mahdollisuuksia tutkien. 

Esiintyjät

  • Verna Kylmänen, piano ja harmonikka
  • Heikki Kylkisalo, low whistle ja irlantilainen säkkipilli
  • Jonna Lankinen, viulu
  • Emma Myllynen, laulu
  • Carolina Stenbäck, sello
  • Viive Virtanen, viulu
  • Janeta Österberg, harmonikka 

Lisätiedot: Tiina Halonen, tiina.halonen@uniarts.fi

Tasosuoritukset Sibelius-Akatemiassa

Taiteelliset tasosuoritukset ovat opettajista koostuvien arvostelulautakuntien arvioimia näyttötilaisuuksia, jotka antavat monipuolisen kuvan opiskelijan musiikillisista ja teknisistä taidoista. Tasosuoritukset tarjoavat yleisölle näköalapaikan uusien tähtien syttymisen kokemiseen ja esittelevät laajasti opiskelijoidemme osaamisen kirjoa.

Mannerheimintien peruskorjaus

Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tämän hetken tiedon mukaan Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia.

Suosittelemme seuraamaan tietyömaan virallisia tiedotuskanavia, joista löytyy ajantasaisin tieto.

Ajankohta

22.5.2024 klo 19:00 – 20:00

Sijainti

Black Box

Mannerheimintie 13

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Liput

Vapaa pääsy

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet