Kan­san­musiik­kia Tai­dey­li­opis­tos­ta: Hurmos

Jonna Lankisen viulun maisterikonsertti.

Miltä tuntuu kansanmuusikon elämä viulun varressa ja sen kautta? Kohtaamisista, suurista tunteista ja unohtumattomista kokemuksista syntyy musiikkia, jonka avulla ilmaista maailman ihmeellisyyttä. 

Jonna Lankisen konsertti on mukaansantempaavan pelimannimusiikin, hetkeen heittäytymisen, yhteissoiton riemun ja näistä syntyneen vastustamattoman voiman kohtaamispiste. Pohjoismaisen kansanmusiikin sävyt sekoittuvat kahden viulun ilottelussa niin perinnesävelmien kuin uusien sävellysten äärellä. 

Esiintyjät

  • Jonna Lankinen, viulu 
  • Veera Kuisma, viulu 
  • Saija Penttilä, basso 
  • Lauri Marjakangas, kitara 
  • Verna Kylmänen, piano 

Lisätiedot: Jannika Lahin, jannika.lahin@uniarts.fi

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta -konsertit ovat sarja Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmän tutkintokonsertteja. Aineryhmän opiskelijat lähestyvät esityksissään kansanmusiikkia erilaisista näkökulmista. Konserttien sisällöt ja ideat kumpuavat niin vanhoista runoista ja perinteestä, henkilökohtaisista havainnoista ja tunteista, kuin oman musiikillisen matkan varrella tapahtuneista muutoksista.

Vuosittain järjestettävissä konserttikokonaisuuksissa pääsee kurkistamaan kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttimaan musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna.

Kansanmusiikkia Sibelius-Akatemiassa 40 vuotta!

Soitto, laulu ja tanssi kuuluvat kaikille! Kansanmusiikin taidetta, pedagogiikkaa ja tutkimusta tuovat vuoden aikana esiin niin aineryhmän opiskelijat, opettajat, alumnit kuin emerituksetkin. Seuraa juhlavuoden viestintää koulutusohjelman sosiaalisen median kanavista. Tervetuloa osallistumaan, kuuntelemaan, keskustelemaan ja juhlistamaan kansanmusiikin yliopistokoulutuksen merkkivuotta!

Ajankohta

29.11.2023 klo 19:00 – 20:00

Sijainti

Annalan Huvila

Waseniuksen puistotie

00560 Helsinki

Liput

Vapaa pääsy

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet