ISME: Veila

Veila on joensuulainen – ja ​samalla maailman ensimmäinen – yhteiskanteleyhtye, joka tekee omia sovituksiaan popmaailman kuumimmista hiteistä.

ISMEn Finnish corner esittelee suomalaista musiikkikasvatusta ja musiikkia. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kokoamassa ohjelmassa Musiikkitalon kahvilassa kuullaan viikon aikana mm. Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijoita, musiikkikasvattajia ja yhteiskanteletta. Kaikkiin Finnish corner -tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

VEILA

Yhtyeen tavoitteena on uudistaa kansallissoittimen soittoon perinteisesti liitettyjä mielikuvia tarjoilemalla ajan hermolla olevia musiikkielämyksiä, joissa yhdistyvät moniääniset lauluharmoniat, kekseliäät bändisoitinstemmat sekä kanteleen lumoava sointi.

Nuoresta iästään huolimatta bändi on jo niittänyt mainetta ympäri Suomen. Sekä uniikki soitin että Veilan tuore näkökulma kantelemusiikkiin ovat poikineet kymmeniä keikkoja niin yksityistilaisuuksissa kuin isoissa tapahtumissa. Viime kesänä bändi esiintyikin esimerkiksi Ilosaarirockissa.

Yhteiskantele on Koistinen Kanteleen innovoima, neljälle soittajalle suunniteltu soitin. Yhteisen soittimen ansiosta Veilan esiintyminen on intensiivistä hetken vangitsemista ja herkkää läsnäoloa jaetun soittimen äärellä, yhteisellä leirinuotiolla.

Esiintyjät

  • Siiri Ahtola
  • Joel Kenakkala
  • Lumi Ollila
  • Tiia Turunen 

ISMEn maailmankonferenssi

Kahden vuoden välein järjestettävä ISME:n maailmankonferenssi on yksi maailman taiteiden opetuksen ja tutkimuksen keskeisimmistä tapahtumista. Musiikkikasvatuksen maailmanjärjestö ISME perustettiin YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO:n aloitteesta 1953. Järjestö edustaa noin 80 jäsenmaata kaikkialla maailmassa ja sen ydinajatus on, että musiikin kokeminen eri muodoissa on tärkeä osa elämää. Vuoden 2024 konferenssissa perehdytään musiikin ja taidekasvatuksen merkitykseen henkisen kestävyyden sekä ekologisen kriisin edellyttämän kulttuurisen murroksen edistäjänä.

Lue lisää ISME:stä

Mannerheimintien peruskorjaus

Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tämän hetken tiedon mukaan Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia.

Suosittelemme seuraamaan tietyömaan virallisia tiedotuskanavia, joista löytyy ajantasaisin tieto.

Lisätiedot: Tiina Halonen, tiina.halonen@uniarts.fi

Ajankohta

29.7.2024 klo 12:00 – 13:00

Sijainti

Musiikkitalo

Töölönlahdenkatu 16

00100 Helsinki

Musiikkitalon Päälämpiö

Liput

Vapaa pääsy

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet