Irtikytketty tila -harjoite

Tapahtuma on osa Taideyliopiston neljättä tutkimuspaviljonkia, joka järjestetään Hietsun Paviljongissa ja sen ympäristössä Helsingissä 5.6.–29.8.2021.

Ihmiset istuvat maassa ja piirtävät.
Jaakko Ruuska Toisissa tiloissa -kollektiivi kokeili Irtikytketty tila -harjoitetta Suvilahdessa 9.6.2020

Irtikytketty tila on leikkisä, kestollinen tutkimustapahtuma, jossa etsitään ruumiillisen yhdessäolon kokemusta pandemian valtaamassa kaupunkitilassa. Osallistava harjoite-esitys muodostuu lukemisen, kirjoittamisen ja kävelyn harjoittamisesta. Esityksen toteuttavat Toisissa tiloissa -kollektiivin työryhmä: tohtoriopiskelija Jaakko Ruuska ja esiintyjät Timo Jokitalo ja Kati Korosuo.

Tutkimustapahtuma koostuu (1) valmistavasta osasta (60 min), jossa tutustutaan hoboihin ja hobo-merkkeihin, (2) kollektiivisesta harjoitteesta (4 h), jossa kirjoitusta ja lukemista käytetään keinoina synnyttää jaettuja tiloja, sekä (3) uudelleen luennan -tapahtumasta (60 min), jossa arvioidaan harjoitteen onnistumista. Viimeinen osa on avoin yleisölle. Vaiheiden välissä on myös taukoja ja tapahtuman kieli on englanti.

Ulkotilassa tapahtuva harjoite-esitys on rajattu kuudelle taiteilija-tutkijalle. Tapahtumaan osallistutaan ilmoittautumalla hyvissä ajoin etukäteen sähköpostilla osoitteeseen: jaakko.ruuska@uniarts.fi. 

Tutkimuspaviljonki #4: Helsinki 

Kuvataidetta, konsertteja, esityksiä, työpajoja ja keskusteluja tutkivalla otteella –tervetuloa Taideyliopiston tutkimuspaviljonkiin katsomaan ja kokemaan, mistä taiteellisessa tutkimuksessa on kyse. Aiemmin Venetsian biennaalin yhteydessä järjestetty paviljonki kerää taiteilija-tutkijat nyt Helsingin Hietsuun.  

Taideyliopiston neljäs tutkimuspaviljonki järjestetään Louise ja Göran Ehrnroothin säätiön tuella. 

Ajankohta

20.6.2021 klo 11:00 – 18:00

Sijainti

Ateljé-sali ja ulkona

Hietsun Paviljonki

Hiekkarannantie 9

00100 Helsinki

Liput

Vapaa pääsy

Muut tiedot


Näin vierailet Taideyliopiston tutkimuspaviljongissa.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet