Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Tukea taidealan liikeideoiden kehittämiseen – haku Taideyliopiston esihautomo-ohjelmaan alkaa 1.8.

Taideyliopiston ensimmäinen esihautomo-ohjelma toteutetaan syksyn 2022 aikana. Ohjelma tarjoaa tietoa ja tukea yrittäjyystaitoihin sekä testialustan taiteilijoiden ja taideopiskelijoiden liikeideoille.

Taideyliopiston esihautomo-ohjelma tutustuttaa taiteen tekijöitä yrittäjämäiseen toimintamalliin, antaa käytännön työkaluja yrityksen perustamiseen ja toimii alustana tuote- tai palveluideoiden sekä liiketoimintamallin testauksessa.  Ohjelman aikana osallistuja saa tietoa yrityksen käytännön asioiden pyörittämisestä ja näkemystä kokeneilta yrittäjiltä. 

Esihautomoon voivat hakea niin luovien ja taidealojen ammattilaiset ja tiimit kuin vielä alalle opiskelevatkin. 

Syyskuusta joulukuulle pyörivässä ohjelmassa osallistujat tutustuvat myös toisiinsa ja pääsevät hyödyntämään ohjelman asiantuntijoiden, toistensa sekä koko Kampusinkubaattorit-verkoston osaamista liikeideoidensa kehitystyössä. Ohjelman kesto on 12 viikkoa ja se sisältää luentojen, verkostoitumistilaisuuksien ja työpajojen lisäksi räätälöidyn mentorointiosuuden.  

”Esihautomo-ohjelma on laatuaan ensimmäinen Taideyliopistossa, eikä luovien alojen hautomoitakaan Suomessa ole ollut montaa. Siksi on todella hienoa päästä kehittämään nimenomaan taidelähtöisten liikeideoiden tukipalvelua”, kertoo ohjelman projektipäällikkö Kati Uusi-Rauva. 

”Haluamme tarjota niin Taideyliopiston opiskelijoille kuin muillekin taiteen tekijöille mahdollisuuden arvioida ja kehittää yrittäjyyttä uravaihtoehtona. Esihautomossa voi arvioida asiantuntijoiden avustuksella, onko oma liikeidea sellainen, jonka pohjalta voisi tulevaisuudessa perustaa yrityksen.”  

Esihautomo-ohjelman sisältö 

Ensimmäinen esihautomo-ohjelma järjestetään 5.9.–2.12.2022 ja se sisältää muun muassa seuraavat teemaosiot: 

  • Liiketoiminnan suunnittelu ja yrityksen perustaminen 
  • Yrittäjäidentiteetti 
  • Brändi, myynti ja markkinointi 
  • Tuotekehitys 
  • Yrityksen hallinnolliset rutiinit 
  • Rahoituspolku 
  • Pitchaus 

Sisällöt toteutetaan englanniksi ja hybridimuotoisena. Ohjelma sisältää sekä työpajoja lähi- tai hybriditapahtumana sekä etäluentoja. Ohjelman loppupuolella osallistujat pitchaavat ideansa asiantuntijoille ja yleisölle livetapahtumassa. Tarkempi ohjelma julkaistaan elokuussa. 

Hakeminen ohjelmaan 

Esihautomon hakuaika on 1.8.–29.8.2022. Hakuohjeet julkaistaan haun avautuessa. Elokuussa järjestetään myös esihautomo-ohjelman lanseeraustilaisuus, jossa saa lisätietoa ohjelman sisällöstä ja siihen hakemisesta.  

Esihautomo on osa Kampusinkubaattorit-ohjelmaa, jota tukee Helsingin kaupunki ja jossa mukana ovat Taideyliopiston lisäksi Aalto Yliopisto, Arcada, Haaga-Helia, Hanken, Helsingin yliopisto ja Metropolia. 

Lisätiedot 

Kati Uusi-Rauva 
Projektipäällikkö 
Avoin kampus, Taideyliopisto 
+358505271895
kati.uusi-rauva@uniarts.fi