Sibelius Summer Academy 2020 tarjoaa kurssit pianisteille, vaskipuhaltajille, yhtyelaulajille ja taidehallinnon osaajille

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia tarjoaa kesällä 2020 neljä kansainvälistä Sibelius Summer Academy -kurssia, joiden opettajiksi kutsutaan omien alojensa huippuasiantuntijoita eri puolilta maailmaa. Kesällä 2020 järjestetään opetus- ja konserttitapahtuma vaskipuhaltajille, kansainvälinen taidehallinnon ja yrittäjyyden ­kesäkoulu sekä Ludwig van Beethovenin aikalaisten tuotantoon keskittyvä kurssi pianisteille. Lisäksi jo elokuussa 2019 vieraillut lauluyhtye Theatre of Voices palaa pitämään yhtyelaulukurssin.

Sibelius Summer Academy logo

Kesällä 2020 tarjottavat kurssit ovat seuraavat:

  • Brass at Sibelius Summer Academy 1.-6.6.2020
  • Piano at Sibelius Summer Academy 8.-13.6.2020
  • Arts Management at Sibelius Summer Academy 11.-14.8.2020
  • Vocal Ensemble at Sibelius Summer Academy 17.-22.8. 2020

Sibelius Summer Academy toteutettiin ensimmäisen kerran kesällä 2019. Se on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainvälinen kesäkoulu, jonka kursseilla opettavat tunnustetut taiteilijat ja opettajat niin Sibelius-Akatemiasta kuin maailmalta. Uusi kesäkoulu tarjoaa erityisesti ulkomaisille opiskelijoille tilaisuuden tutustua Sibelius-Akatemian kansainvälisesti arvostettuun musiikkikoulutukseen Helsingissä. Kursseille voivat osallistua sekä Taideyliopiston omat opiskelijat että ulkopuoliset hakijat. Osa Sibelius Summer Academyn kurssien opetuksesta järjestetään vuoden 2019 alusta käynnistyneen kansainvälisen vierailijaohjelman puitteissa.

– Sibelius Summer Academyn tarkoitus on tarjota ulkomaisille kiinnostuneille mahdollisuus tutustua Sibelius-Akatemiaan opiskelupaikkana. Yliopiston omille opiskelijoille ne antavat tilaisuuden opiskeluun myös kesäkaudella, toteaa projektipäällikkö Terhi Luukkonen.

Lisätiedot kesän 2020 Sibelius Summer Academyn opettajista, hakemisesta ja kurssisisällöistä julkaistaan myöhemmin syksyllä 2019.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Terhi Luukkonen
040 710 4368,   terhi.luukkonen@uniarts.fi   
www.sibeliussummeracademy.fi
@sibeliussummeracademy

#sibeliussummeracademy

Sibelius Summer Academy on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainvälinen kesäkoulu, jonka kursseilla opettavat tunnustetut taiteilijat ja opettajat niin Sibelius-Akatemiasta kuin maailmalta. Kursseille voivat osallistua sekä akatemian opiskelijat että ulkopuoliset hakijat. Sibelius Summer Academy toteutetaan ensimmäisen kerran kesällä 2019. Kesäakatemiatoiminta on uutta Taideyliopistossa ja sitä järjestetään osittain Jane ja Aatos Erkon säätiön sekä Jenny ja Antti Wihurin rahaston tuella. Säätiöt rahoittavat Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainvälistä vierailijaohjelmaa, joka on osa kesäakatemiatoiminnan kehittämistä.