MuTeFest’20 siirtyy verkkoon

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian opiskelijoiden järjestämä jokavuotinen musiikkifestivaali siirtyy verkkoon.

MuTeFest-tiimi ja esiintyjät ovat koronavirushaasteen tasalla ja suunnittelevat tänä vuonna konserttien ilmaista striimausta internetissä.

”Festivaalin väliin jättämisen sijaan halusimme tarttua haasteeseen ja tehdä tämän vuoden festivaalista monin tavoin erityisen. Emme tiedä mitä siitä tulee. Mutta jonkin täysin uuden luominen on hauskaa. Tällä kertaa me tulemme festivaalivieraan luokse lähelle tai kauas ja jaamme unohtumattomia hetkiä yhdessä erinomaisten musiikki-, äänitaide- ja teknologiateosten parissa.” – MuTeFest-tuotantotiimi.

Konsertit striimataan suorana Sibelius-Akatemian tiloista Helsingin Musiikkitalosta 24.–27. marraskuuta. Ohjeet ja pääsylinkit tulevat Taideyliopiston tapahtumasivulle ja MuTeFest-verkkosivustolle.

Koe turvaetäisyydeltä maisteriksi valmistuneen Janne Stormin suunnittelema ja luoma upea Resonanssi-installaatio Sibelius-Akatemian Agora-tilassa Musiikkkitalossa tai kuuntele 16-kanavaisia tilaäänikappaleita Kupoli-installaation sisällä MuteLabsissa osoitteessa Bulevardi 31 (sisäänkäynti sisäpihalta).

Mobile Sonic Walks on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea äänitaidetta turvallisesti omalta mobiililaitteelta MSWalks-sovelluksen avulla. Kävellessäsi Töölönlahden ympäri voit kuunnella kuulokkeista opiskelijoidemme suunnittelemia korvia hivelevän upeita äänikappaleita.

MuTeFest

MuTeFest on jokavuotinen Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian aineryhmän taiteellista työtä avaava konsertti- ja tapahtumafestivaali.

Aikataulu

Tiistai 24.11.
Speakers gonna sing – klo 19
Yhteistyökonsertti Tallinnan musiikki- ja teatteriakatemian lahjakkaiden musiikkiopiskelijoiden kanssa.

Keskiviikko 25.11.
defunensemble – klo 17
defunensemble ja Sami Klemola esittävät opiskelijasävellyksiä.

Synthestra – klo 20
Jimi Tenor johtaa jälleen kerran mahtavaa syntetisaattoriorkesteri Synthestraa.

Torstai 26.11.
Out of the Box – klo 19
Kokeellisia musiikki- ja monitaide-esityksiä. 

Perjantai 27.11.    
Jukka Ruohomäen luentokonsertti – klo 15
Pitkäaikainen suomalainen elektronimusiikin säveltäjä jakaa äänimaailmansa ainutlaatuisesti luodussa luentokonsertissa.

Electrons on the Beat: RE-plugged – klo 19
Livestudiosessio esittelee kokeellista elektronista tanssimusiikkia, jossa yhdistetään elektronista tanssibiittiä improvisaatioon ja eläviin soittimiin (Striimaa tanssimusiikkia turvallisesti kotona!).

24.–27.11.:  

Resonanssi-installaatio, Janne Storm – Sibelius-Akatemian Agora-aula Musiikkitalossa

Kupoli-installaatio – MuTeLabs, Bulevardi 31

Mobile Sonic Walks – Lataa MSWalks mobiilisovelluskaupasta ja ota kuulokkeet mukaan musiikkikävelylle kaupungilla.

Lisätietoja: Matti Leisma