Laura Gröndahl Teatterikorkeakoulun tutkimuksesta vastaavaksi varadekaaniksi

Valintaan vaikutti erityisesti Gröndahlin vahva kokemus akateemisesta johtamisesta.

Laura Gröndahl (Kuva: Petri Summanen)

Teatteritieteen dosentti ja taiteen tohtori Laura Gröndahl on nimitetty Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tutkimuksesta vastaavaksi varadekaaniksi. Gröndahlin kausi dekaanina on 1.1.2024–31.12.2026.

Gröndahl on toiminut Teatterikorkeakoulun taiteellisen tutkimuksen yliopistolehtorina vuodesta 2017 alkaen. Gröndahl on työskennellyt myös teatterin ja draaman tutkimuksen yliopistolehtorina Tampereen yliopistossa, kuvallisen viestinnän yliopistolehtorina Lapin yliopistossa sekä näyttämölavastuksen professorina Aalto-yliopiston taiteen ja suunnittelun korkeakoulussa. Gröndahl on julkaissut useita tieteellisiä artikkeleja ja kirjoja sekä ohjannut väitöskirjoja ja opinnäytetöitä. Lisäksi Gröndahl on työskennellyt asiantuntijatehtävissä, apurahatutkijana, freelance-tutkijana, lavastajana sekä pukusuunnittelijana.

Varadekaanin rekrytointi suoritettiin avoimella hakumenetelmällä ja tehtävään haki neljä henkilöä. Kaksi kärkiehdokasta haastateltiin sekä heitä kuultiin avoimessa keskustelu- ja kuulemistilaisuudessa marraskuussa.

Gröndahlin valintaan vaikutti erityisesti hänen vahva kokemuksensa akateemisesta johtamisesta. Gröndahlilla oli tehtävää vastaavaa kokemusta muun muassa varadekaanin, koulutusohjelmanjohtajan sekä professorin tehtävistä. Myös Gröndahlin oma taiteilijuus sekä tausta taide- ja tiedeyliopiston tutkimuksessa olivat etuja valintaprosessissa.

Rehtori nimitti Gröndahlin tutkimuksesta vastaavaksi varadekaaniksi Teatterikorkeakoulun dekaanin esityksestä 11.12.2023.