Keskusteluja utopioista: Taideyliopiston tutkija kutsuu keskusteluun sohvalle ympäri Helsinkiä

Taideyliopiston tutkija Pilvi Porkola johdattelee keskustelusarjaa yhteiskunnallisista muutoksista ja utopioista, jotka toteutuvat sohvalla eri puolilla Helsinkiä 22.–26.5.

Sininen sohva kadulla, taustalla harmaa betoniseinä.

Todellisuuden tutkimuskeskuksen keskustelusarjassa taiteilijoita, tutkijoita ja aktivisteja kutsutaan mukaan keskustelemaan utopioista. Samalla esityksellinen keskustelu kutsuu ohikulkijoita istumaan sohvalle ja pohtimaan millaista tulevaisuutta haluamme rakentaa ja miten voimme muuttaa maailmaa.  

Pilvi Porkola 

Pilvi Porkola on helsinkiläinen esitystaiteilija, tutkija ja kirjoittaja. Häntä kiinnostavat arjen esitykset ja utopiat.  

”Sohva – keskusteluja utopioista” on osa Pilvi Porkolan taiteellista tutkimusta Taideyliopiston Tutkimusinstituutissa. Tutkimuksessaan Porkola tarkastelee muun muassa taiteen opettamisen poliittisuutta ja julkisia interventioita taiteilijapedagogiikan työkaluina. 

Salla Salin 

Salla Salin on helsinkiläinen taiteilija, joka työskentelee taiteen vapaalla kentällä kuva- ja esitys- ja näyttämötaiteen parissa sekä itsenäisenä tekijänä että osana vaihtuvia työryhmiä. Hänen teoksensa tarkastelevat todellisuuden rakenteellisia ja käsitteellisiä ulottuvuuksia pohjaten ajatukseen tilasta kompleksisena suhteiden verkostona.  

Esitykset

22.5. Kansalaistori

Klo 14 H. Ouramo 

Klo 15 Iiris Laisi

24.5. Esplanadi

Klo 15 Sofia de Vocht

Klo 16 Liila Jokelin

25.5. Maunulan aukio

Klo 14 Alina Viranto

Klo 15 Teppo Eskelinen

26.5.  Keskuspuisto

Klo 14 Eero Yli-Vakkuri

Klo 15 Ronja Louhivuori

Esityksen kesto: keskustelut klo 14-17, sohva vapaa ohikulkijoille klo 16-17. Esplanadi klo 15-18.

Esitys videoidaan. Sohvalle istujilta kysytään kuvauslupa ja kuvauksesta on myös mahdollista kieltäytyä.

Lisätietoa tapahtumista ja keskustelijoista