Exhibition Laboratory sulki ovensa

Kuvan Kevät 2021 -maisterinäyttely päättyi viime viikonloppuna, mikä merkitsi samalla yhden aikakauden loppua, kun Kuvataideakatemian Exhibition Laboratory sulki ovensa Merikorttelissa pysyvästi.

Tyhjä galleriatila.
Petri Summanen Exhibition Laboratory sijaitsi kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa Merikorttelissa.

Kuvataideakatemian näyttelyt jatkuvat syksyllä Taideyliopiston Mylly-uudisrakennuksen galleriatiloissa Sörnäisten rantatiellä. Valoisaa, avaraa ja moneen käyttöön taipuvaa tilaa on rakennuksen aulakerroksessa lähes 750 neliötä.

Kuvataideakatemian toisen gallerian, Project Roomin toiminta jatkuu Lännrotinkadulla kevään 2022 loppuun, ja gallerian kesä ja syksy ovatkin täynnä kiinnostavia näyttelyitä, joista ensimmäisenä nähdään 18.6. avautuvat Laura Dahlbergin ja Jere Vainion näyttelyt.

Uuden taiteen esittelypaikka

Merikorttelin galleriatilan avasi loppusyksystä 2013 professori Maaretta Jaukkurin kuratoima Kesken kaiken -näyttely, joka esitteli teoksia Kuvataideakatemian opiskelijoilta ja alumneilta. Ensimmäiset vuodet Kuva/Tila -nimellä toiminut galleria on tullut tutuksi uuden taiteen esittelypaikkana ja taidekeskustelun alustana. Sen ohjelmaan on seitsemän toimintavuoden aikana kuulunut näyttelyitä, luentoja ja monenlaisia tapahtumia.

Galleriassa vieraili myös suuri joukko ajankohtaisia ja merkittäviä asiantuntijoita ympäri maailmaa. Saastamoisen säätiön tukema Keynote Lecture -sarjan toi yleisön eteen muun muassa Okwui Enwezorin, Elmgereen&Dragsetin, Andrea Giuntan ja Martha Roslerin. Prognostics-luennot käsittelivät polttavia teemoja yhteiskunnassa ja taiteessa.

Kiitokset kaikille kävijöille, taiteilijoille, puhujille ja gallerian henkilökunnalle menneistä vuosista. Nähdään uudessa galleriassa syksyllä!