Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

DocMus-tohtorikoulu ja muistitietohanke kutsuvat muistelemaan klassisen musiikin tohtorikoulutusta

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulu ja Taideyliopiston muistihanke keräävät kokemuksia ja muistoja vuosien varrelta.

Klassisen musiikin osaston tohtorikoulu DocMus ja Taideyliopiston historiafoorumin muistitietohanke kaipaavat kokemuksia ja muistoja tapahtumista, jotka liittyvät klassisen musiikin tohtorikoulutukseen tai DocMusiin ja niiden tarinaan, taiteeseen, tieteeseen – ja musiikkiin.

Kertomukset ohjataan osaksi Taideyliopiston muistitietohanketta. Se on Taideyliopiston historiafoorumin syyskuussa 2018 käynnistämä hanke, jossa kerätään ja tallennetaan Sibelius-Akatemian menneisyyden muistia tulevaisuutta varten.

Vuonna 2020 tulee myös kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta valmistui ensimmäinen musiikin tohtori. Tämän juhlavuoden kunniaksi julkaistaan englanninkielinen juhlakirja. Osa kertomuksista voidaan julkaista kirjassa, osa juhlavuotta varten avattavassa blogissa.

”Kaikkien nykyisten ja entisten Sibelius-Akatemian tohtorikoulutukseen osallistuneiden kokemukset ja muistot olisivat arvokas osa yliopistoamme koskevaa muistitietoa. Siksi haluamme rohkaista jokaista osallistumaan”, kertoo toinen DocMus-tohtorikoulun juhlakirjan toimittajista, professori Juha Ojala.

Lisätietoja

Juhlakirjan toimittajat, professorit Juha Ojala ja Lauri Suurpää (@uniarts.fi)
siba.docmus.juhlakirja@uniarts.fi

Muistitietohankkeen yliopistotutkija, dosentti Riku Hämäläinen
riku.hamalainen@uniarts.fi

Taideyliopiston historiafoorumi, Sibelius-Akatemian muistitietohanke

Omia kokemuksiaan ja muistojaan voi lähettää 28.2.2020 saakka osoitteeseen siba.docmus.juhlakirja@uniarts.fi . Vapaamuotoisten kertomusten, anekdoottien tai muiden muistelmatekstien on tarkoitus olla verrattain lyhyitä, ei enempää kuin noin 600 sanaa.