Anssi Niemen kevätkauden esitysvinkit

Teatterikorkeakoulun alumni, näyttelijä Anssi Niemi vinkkaa tulevista esityksistä.

Laura Malmivaara

Mes­sa­ge From Ty­ler – Me­men­to mori, Kir­sik­ka­tar­ha

Q-teatterin ja Teatterikorkeakoulun yhteistuotanto viestii olevansa kahden klassikon – Tsehovin Kirsikkatarhan ja Fight Clubin – ”hikinen päällekirjoitus”. Ennakkotietojen mukaan esitys kestää kolmisen tuntia ja sisältää hajuja, eritteitä, väkivaltaa ja vähäpukeisuutta. Kenties tilaisuus todistaa, kuinka jälleen ”Teatterikorkeakoulussa kuohuu”?

Ni­me­tön

Sanattomassa esityksessä on hieno mahdollisuus nähdä keväällä kandeiksi valmistuva näyttelijävuosikurssi yhdellä kertaa Helsingin kaupunginteatterin Studio Pasilan näyttämöllä! Kiinnostavaa on lisäksi, että esityksen on ohjannut kansainvälisesti tunnustettu virolainen nykytaiteilija Ene-Liis Semper, jonka laaja-alainen ura ulottuu video- ja installaatiotaiteesta teatteriin. Teatterin kentällä hänet tunnetaan arvostetun tallinnalaisen Teater NO99:n perustajana.

Markkinointiteksti kertoo, kuinka ”Uransa alussa olevan esiintyjän keho on myös vielä nimetön”. Heitto on samanaikaisesti abstrakti, provosoiva ja kutkuttava. Ei kai enää sitä ummehtunutta ajatusta näyttelijän kehosta tyhjänä tauluna? Kiinnostaa, haluan ottaa selvää!

Kandiesitykset

Kandiesitykset tarjoavat kiinnostavan ja laajan kurkistuksen nuorten näytelmäkirjailijoiden, ohjaajien, näyttelijöiden, lavastajien sekä ääni-, valo- ja pukusuunnittelijoiden taiteelliseen ajatteluun.

Muun muassa Illat-näytelmän draamallinen perustilanne on ihanan jännitteinen: ”Äitinsä saattohoitanut nuori valokuvaaja palkataan henkilökohtaiseksi avustajaksi kyyniselle, itsetuhoiselle miljonäärille. Alkaa outo peli.”